Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hitman-ontwikkelaar IO Interactive werkt aan 'online fantasy RPG'

Wordt hopelijk ook een hit, man.

Hitman-ontwikkelaar IO Interactive heeft via tweet en bijbehorende blog post een tipje van de sluier gelicht over zijn volgende game. De studio werkt momenteel naar eigen zeggen aan een 'online fantasy RPG' en zoekt daarvoor nog nieuwe medewerkers.

De game staat voorlopig bekend als 'Project Fantasy' en heeft als doel om 'spelers te entertainen met jarenlange uitbreidingen'. IO Interactive haalt voor de game veel inspiratie uit klassieke tabletop-RPG's zoals Dungeons & Dragons.

Zo verwijst de studio naar de mogelijkheid dat iemand een soort van game master speelt, die deels het verhaal vertelt en deels de vijanden aanstuurt. Het blijft voorlopig allemaal heel vaag, maar IO Interactive vermeldt wel nog dat het de bedoeling is om samen met andere spelers 'een groep te vormen die meer is dan de som van zijn delen'.

Project Fantasy zit nog in een heel vroege ontwikkelingsfase. De release is dus nog niet voor meteen. In afwachting kun je wel nog altijd de recente Hitman-trilogie van IO Interactive spelen. Hier lees je nog eens Yvo's Hitman 3 review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Hitman 3

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Project 007

PS5, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties