Skip to main content

Hitman: Absolution krijgt multiplayer mode waarin je alleen speelt

...en die dezelfde titel heeft als de vorige Hitman.

Dat Hitman: Absolution een meeslepende singleplayer zal hebben, dat staat zo goed als vast. Doorheen een resem verschillende locaties sluipen en op tijd en stond een pianosnaar rond de strot van een nietsvermoedende slechterik wikkelen,... Onze handen beginnen nu al te zweten. Maar nu blijkt dat de game ook een multiplayermodus zal bevatten, getiteld 'Contracts'.

Ontwikkelaar IO Interactive noemt het "Asynchrone multiplayer" waarin de spelers zelf beslissen wat het doel is. Het is de bedoeling dat een speler terugkeert naar een van de singleplayermissies, daaruit drie willekeurige targets kiest en ze zo snel en efficiënt mogelijk probeert af te maken waarna hij de crime scene ongezien moet zien te verlaten. Daarna daagt hij andere spelers uit om hetzelfde te doen in een betere tijd. Slaag je daarin, dan rijf je een mooie geldsom binnen.

Met die verdiende centen kan je je voorbereiden op een nieuwe missie in de Contracts modus. Denk je bijvoorbeeld dat een clownkostuum je sneller zal laten infiltreren in een Texaanse sm-bar waar je doelwit zich verstopt? Dan kan je die vermomming aankopen en aantrekken voor je aan die bepaalde missie begint om ze zo nog sneller af te werken. De ontwikkelaar zal wekelijks de beste Contracts missies die naar hun server werden gestuurd door de fans selecteren en ze op het grote publiek loslaten om te zien wie de beste kale killer is. Levelkennis is dus een must.

Hitman: Absolution komt eind november uit voor PS3, PC en Xbox 360.

Read this next