Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hitman 3 release is vandaag - Dit moet je weten

5 dingen die je moet weten.

In tegenstelling wat de naam doet vermoeden, is Hitman 3 alweer het negende deel in de serie (spin-offs niet meegeteld). Agent 47 pakt zijn koffer en reist naar verschillende locaties af om voorgoed met Providence af te rekenen. De Hitman 3 release is vandaag, dus lees je hier vijf dingen die je over de game moet weten.

Hitman 3 is het einde van een trilogie

IO Interactive gaf middels een 'soft reboot' in 2016 een nieuwe draai aan de Hitman-serie. Met een episodische structuur en focus op 'games as a service' werd aanvankelijk een flexibel verkoopmodel geïntroduceerd, maar dat streven sneuvelde al snel.

Afgezien daarvan was dit wel het begin van de World of Assassination-trilogie, waarvan Hitman 3 het slotstuk is. De Deense ontwikkelaar slaagde er in de vorige twee delen in de humor en vrijheid van de oude games in moderne gameplay te vertalen. Hitman 3 gooit het roer niet ineens om, maar zet eerder de puntjes op de i.

Hitman 3 is het einde van de World of Assassination-trilogie.

Hitman 3 stuurt je wederom op wereldreis

Net als de vorige twee games reist Agent 47 de wereld rond met als doel wat illustere namen van zijn lijstje af te strepen. Zo speelt Hitman 3 zich onder andere in Dubai af, waar de opening van de hoogste wolkenkrabber ter wereld je naar nieuwe hoogtes brengt. Het 'murder mystery' in de Engelse streek Dartmoor is dan weer een knipoog naar de film Knives Out. Verder reis je naar Berlijn, waar je het feestbeest mag uithangen.

Het vierde level laat je vooral het drukke stadsleven van de Chinese megastad Chongqing ervaren. De Argentijnse provincie Mendoza is daarentegen een stuk rustiger, maar daardoor niet minder dodelijk. Afsluiten doet Hitman 3 in de Karpaten, een hooggebergte in Roemenië.

In Hitman 3 ga je met Agent 47 de gehele wereld over.

Hitman 3 laat je eerdere progressie meenemen, maar…

Zoals meer recente games krijg je bij de aanschaf van Hitman 3 op de PlayStation 4 en Xbox One een gratis upgrade voor respectievelijk de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Met al die verschillende platformen en versies zijn er echter wel een aantal zaken om rekening mee te houden.

Zo is het mogelijk om met een IOI Account alle progressie van Hitman 2 (Legacy Pack) over te hevelen. Let echter op: je verliest alle progressie uit Hitman 3 indien je dat achteraf pas toepast. Regel dit dus eerst.

De unlockables, challenges, het XP Level, enzovoorts zijn daarnaast platformgebonden. Op de pc is het echter nog iets gecompliceerder. Daar is Hitman 3 namelijk tijdelijk exclusief in de Epic Games Store verkrijgbaar en is het op het moment van schrijven niet mogelijk de progressie van Steam naar Epic over te zetten.

Hitman 3 laat je eerdere progressie meenemen.

Hitman 3 is speelbaar met PlayStation VR

IO Interactive geeft je een uitstekend excuus om het stof van je PlayStation VR af te blazen. Hitman 3 krijgt namelijk ondersteuning voor Sony's virtualrealityheadset, waardoor je op de PlayStation 4 en PlayStation 5 de wereld letterlijk door de ijskoude ogen van Agent 47 bekijkt.

Daar houdt het goede virtuele nieuws echter niet op. Je kunt namelijk alle World of Assassination-levels in VR spelen: dus naast Hitman 3 ook die van de twee voorgaande games.

Hitman 3 is speelbaar met PlayStation VR, waardoor je de wereld letterlijk door de ogen van Agent 47 bekijkt.

Hitman 3 is de eerste Nintendo-versie sinds de GameCube

De Hitman-games zijn in de loop der tijd op heel wat platforms uitgekomen, maar Agent 47 is al bijna twee decennia onzichtbaar voor Nintendo-gamers. Hitman 2: Silent Assassin is namelijk de enige Hitman-game die op een Nintendo-console (GameCube) is uitgebracht.

Met het nieuwste deel komt daar verandering in. Hitman 3 komt namelijk ook op de Switch uit. Interessant is dat het hier om de Cloud Version gaat. Dat houdt in dat de game via cloudstreaming speelbaar is. Je hebt dus een Nintendo-account en stabiele internetverbinding nodig, maar kunt dankzij een gratis opstartprogramma de kwaliteit eerst testen.

Hitman was lange tijd niet bij Nintendo te vinden, maar daar brengt Hitman 3 verandering in.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Hitman 3

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties