Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hitman 3 levels en progressie importeren uitgelegd - Hoe je Hitman 1 en Hitman 2 levels overzet

UPDATE: issues importeren grotendeels verholpen.

In Hitman 3 kun je de levels van de vorige delen importeren. Hierdoor heb je in één game toegang tot alle gebieden in de World of Assassination-trilogie.

De voorwaarde is natuurlijk wel dat je de vorige games op dezelfde platformfamilie in bezit hebt. Hoewel digitale en fysieke aankopen verschillende stappen hebben, komt het proces uiteindelijk op hetzelfde neer.

Progressie en unlocks van Hitman 2 kan ook naar Hitman 3 overgezet worden. Het is handig om dit zelfs al te doen voordat je de game opgestart hebt. Zo niet, dan wordt je nieuwe progressie door de oude overschreven.

UPDATE: Op de releasedag waren er server issues, maar die problemen zijn op het moment van schrijven grotendeels verholpen. Heb je echter nog steeds complicaties met mastery levels en items overzetten, kijk dan hier en hier) op Reddit. Escalation contracts en mission stories worden overigens gereset, omdat die geen onderdeel van het overzettingsproces uitmaken.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoHITMAN 3 - Launch Trailer (4K)

Hoe zet je Hitman 1 en Hitman 2 levels over naar Hitman 3?

Net zoals Hitman 2 is het in Hitman 3 mogelijk de levels uit de vorige delen te importeren. Op die manier kun je elk level van Hitman, Hitman 2 en Hitman 3 in één game spelen - zelfs wanneer je naar een nieuwere generatie console bent overgestapt.

Ontwikkelaar IO Interactive doet dit door de levels als bundel in een DLC aan te bieden. Elke game heeft daarbij een Access Pass. Wanneer je een vorige Hitman-game of DLC gekocht hebt, kun je die via de Access Pass openen. Indien je een nieuwkomer bent en niet over de vorige twee games beschikt, kun je ze in de store kopen.

Vorige Hitman levels zijn als drie Access Packs beschikbaar voor Hitman 1, Hitman 2, and Hitman 2 Gold (ook bekend als de Hitman 2 Expansion).

Dat is hoe het in grote lijnen werkt. Echter zijn er afhankelijk van de fysieke danwel digitale versie als verscheidene edities enkele subtiele verschillen hoe je alles overzet. Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten:

 • Wanneer je levels uit de eerste Hitman importeert (zowel fysiek als digitaal), let er dan op dat je ze eerst naar Hitman 2 overgezet hebt en de Legacy Edition in die game unlockt hebt. Daarmee ontgrendel je namelijk de Legacy Edition in de store voor Hitman 3 (mits hetzelfde platform). Meer info lees je op de officiële website.
 • Wanneer je alleen van Hitman 1 de Legacy Edition (oftewel: het eerste seizoen) hebt en dus niet de GOTY Legacy Edition (met Patient Zero en enkele extra suits), dan word je automatisch naar de GOTY-editie in Hitman 3 geüpgraded.
 • Wanneer je levels uit Hitman 2 digitaal importeert, is de Access Pass in Hitman 3 direct beschikbaar.
 • Wanneer je levels uit Hitman 2 fysiek (dus van een disc) importeert, stelt IO Interactive als vereiste dat je de Access Pass binnen Hitman 2 inwisselt voordat het in Hitman 3 beschikbaar is. Xbox-bezitters moeten ook een digitale versie van Hitman 3 of Hitman 2 Free Starter Pack hebben voordat ze dat kunnen doen. Dat gledt vermoedelijk niet voor PlayStation-bezitters, maar het kan wel zijn dat je eerst naar de in-game store moet gaan voordat Hitman 2 Access Pass zichtbaar wordt.
 • Hitman 2 Gold Edition en de Hitman 2 Expansion werken op dezelfde manier, maar wel afhankelijk of het om een digitale of fysieke versie gaat.
Wanneer je levels uit Hitman 1 en Hitman 2 wilt spelen, word je gevraagd de respectievelijke pack eerst te ontgrendelen of kopen.

Belangrijk om te weten is dat het overzetten van levels en aankopen alleen binnen dezelfde consolefamilie kan: van PlayStation 4 naar PlayStation 5 en van Xbox One naar Xbox Series X|S. Hoewel Hitman 3 op de pc tijdelijk exclusief alleen in de Epic Games Store verkrijgbaar is, heeft IO Interactive beloofd een oplossing te vinden voor spelers met Steam-aankopen van de twee voorgaande games. Tot die tijd krijg je bij de aankoop van Hitman 3 op Epic Games Store binnen de tien dagen na de release Hitman 1 Legacy Edition gratis.

Alle drie Access Passes zijn beschikbaar op PSN.

Nu dit achter de rug is, zou je in Hitman 3 toegang moeten hebben tot alle vorige levels.


Hoe zet je Hitman 2 progressie over naar Hitman 3?

Hoewel het overzetten van oude progressie wellicht niet direct bovenaan je prioriteitenlijstje staat, is het wel zo prettig dat je eerdere unlocks en XP uit Hitman 2 naar Hitman 3 kunt overzetten.

Let erop dat de progressie van Hitman 2 die van Hitman 3 overschrijft. Doe dit dus eerst, voordat je Hitman 3 opstart. Dit kun je bijvoorbeeld prima doen wanneer je Hitman 3 nog aan het downloaden bent.

Feel free to access the 'carry over website' on any device with a web browser.

Dingen die overgezet worden:

 • Hitman 2 profile rank
 • Location mastery XP en unlocks van alle levels in Hitman 2
 • Voltooide challenges and unlocks van alle levels in Hitman 2
 • Elusive Target suits en rewards van Hitman 2

Dingen die niet overgezet worden:

 • Save files
 • Rewards van Hitman 1's GOTY Escalations
 • ICA Electrocution Phone item (die komt niet voor in Hitman 3)
Rond de release zijn er problemen met het overzetten van progressie, maar het lijkt erop dat die momenteel grotendeels verholpen zijn.

Om je progressie van Hitman 2 naar Hitman 3 te overzetten, moet je de officële website bezoeken. Daar log je in op je IOI account of maak je een nieuwe aan als je die nog niet hebt. Vervolgens volg je de instructies. De game verzoekt je dit tijdens de eerste keer dat je Hitman 3 speelt te doen en in-game de website te openen, maar je kunt het ook prima via een andere device doen.

Let op: tijdens het overzetten kan het voorkomen dat sommige levels nul mastery level tonen. Volgens de ontwikkelaar is dit een visuele bug. Zolang de locatie ertussen staat, wordt het daadwerkelijke mastery level naar Hitman 3 overgezet.

Ook hier geldt dat progressie alleen binnen de platformfamilie overgezet kan worden (PlayStation naar PlayStation, Xbox naar Xbox en pc naar pc). Je kunt sowieso geen progressie overzetten naar de Switch aangezien dit de eerste en enige Hitman-game uit de trilogie op dit platform is.

Progressie uit de eerste Hitman kan niet overgezet worden. Alles wat in Hitman 2 gespeeld kan worden (zoas de Hitman 1 Legacy levels) wordt wel overgezet aangezien het onderdeel van het Hitman 2 profile is.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat je dit slechts één keer kunt doen. Als je bijvoorbeeld later verder gaat met Hitman 2 en in die game nieuwe progressie maakt, kan dat niet meer overgezet worden. Dus nogmaals: zet je oude progressie eerst over en ga pas daarna Hitman 3 spelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Hitman 3

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties