Skip to main content

Hitman (2016) - 5 dingen die je moet weten

Dodelijke comeback van Agent 47.

Vandaag is de release van de nieuwe Hitman. Agent 47 keert terug in alweer het zesde officiële deel van de serie. Ontwikkelaar IO Interactive kiest op meerdere fronten voor een andere aanpak. We zetten daarom even snel de vijf belangrijkste aspecten voor je op een rijtje.

1. Hitman wordt volledig episodisch

In navolging van Final Fantasy 7 Remake brengt Square Enix ook Hitman in episodes uit. Deze eerste episode bevat een introductiemissie (proloog) en een level in Parijs. Daarnaast worden er in 2016 nog zes episodes uitgebracht. Die missies spelen zich in Italië, Marokko, Thailand, Japan, de Verenigde Staten en vermoedelijk een nog niet aangekondigde locatie af.

2. Hitman is geen reboot

Hitman draagt opvallend genoeg geen subtitel. Is de game een reboot? Of een prequel of sequel op een eerder verschenen deel? Volgens IO Interactive is het geen van alle. Althans, niet volledig dan. Hitman speelt zich in ieder geval na Absolution af, terwijl de proloog zich twintig jaar voor de rest van de game afspeelt.

3. Hitman is groter en vrijer dan zijn voorganger

Daar waar Hitman: Absolution relatief lineair is, keert de ontwikkelaar in de nieuwe Hitman terug naar de roots van de serie. Elk level is een grote sandbox waarin je je doelwitten op talloze manieren kunt uitschakelen. Zo is bijvoorbeeld het level in Parijs zes keer zo groot als het grootste level in Hitman: Absolution. Vrijheid is waar het om draait.

4. 'Live Component' houdt je tussen nieuwe episodes door bezig

Hoewel er tussen de verschillende episodes minimaal een maand tijd zit, komen er ook tussendoor nieuwe content updates uit. Om te beginnen maakt Contracts Mode uit Absolution zijn wederopwachting, terwijl in de nieuwe Escalation Mode het steeds lastiger wordt targets uit te schakelen. Ook Elusive Targets maken hun debuut, waarbij je binnen een tijdslimiet een uniek doelwit moet omleggen. Live Challenges tot slot zijn geïnspireerd door uitdagingen vanuit de community.

5. PlayStation 4 pre-order heeft exclusieve content

PlayStation 4-spelers hebben enkele kleine privileges ten opzichte van de pc en Xbox One. Zo was de Hitman bèta op de consoles alleen op de PlayStation 4 speelbaar. Daarnaast krijgen PlayStation 4-bezitters bij een pre-order een zestal exclusieve missies onder de naam The Sarajevo Six.

Wil je nog meer weten over de nieuwste game met de kale huurmoordenaar in de hoofdrol? Hier lees je alles wat je moet weten over Hitman.

Meer over Hitman weten? Raadpleeg dan snel onze Hitman walkthrough.

Bekijk op YouTube

Read this next