Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Historische races in nieuwe F1-titels?

Codemasters ziet het zitten.

De Birmingham studio van Codemasters -verantwoordelijk voor de F1-serie- zou graag oude raceseizoenen in komende F1-games stoppen. Om dergelijke seizoenen als DLC toe te voegen zou "heel cool zijn", aldus Steve Hood, de lead designer, tegen GamerZines.

"Ik wil de mogelijkheid hebben om de Monaco race uit '92 te rijden, met Senna tegen Mansell, om maar een voorbeeld te noemen -dat zou geweldig zijn. Ik denk dat het aannemelijker is dat we in eerste instantie de individuele wagens gebruiken en daar scenario's om heen bouwen; in plaats van het hele seizoen namaken."

"Ik denk niet dat het een standalone titel zal worden, want hoe verder je terug in de tijd gaat hoe minder groot de markt wordt. Maar ik denk dat het wel cool zou zijn om het erbij te doen als DLC. Ik denk echt dat Codemasters er geld aan zou kunnen verdienen en dat gamers het kunnen waarderen."

"We blijven aandringen op DLC. We hebben van die discussies gehad, al sinds [F1] '10. Als Codemasters de licenties behoudt en de Concorde overeenkomst hernieuwd wordt in 2013, denk ik dat we er wel komen."

F1 2011 moet op 23 september in de winkels liggen voor de Xbox 360, Playstation 3 en Xbox 360.

Reacties