Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Highlights van Ubisoft's conferentie

Far Cry 3 blijkt ster van de avond.

Ook Ubisoft gaf deze nacht hun persconferentie en we houden je graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Ubisoft had niet veel spectaculaire nieuwtjes voor ons, maar kon toch een mooie Line-up aan ons voorstellen. Een overzicht.

Ubisoft ging van start met een verrassend aangename live demo van Rayman Origin, een luchtige co-op 2D platformer. Maar ook Ghost Recon: Future Soldier en Assassin's Creed: Revelations werden met trailer en live gameplay aan ons voorgesteld. Van Future Soldier viel op dat de gameplay minder hardcore is geworden dan vroeger. Captain Mitchell blijkt niet meer bang voor een groot vuurgevecht. Handig, want er is in de game een co-op voor vier spelers. Assassin's Creed: Revelations blijft zijn roots dan weer wel trouw. De prachtige CGI trailer is trouwens zeker het bekijken waard. We proberen je die zo snel mogelijk te tonen.

Daarnaast kregen we ook beelden te zien van Driver: San Francisco, Tintin: The Game, Ghost Recon: Online (Free2Play, gebaseerd op Future Soldier), Trackmania 2: Canyon én... Far Cry 3. Je leest het goed, Far Cry 3 komt er aan en als de game even goed is als de zeer indrukwekkende trailer zitten ze daar bij Ubisoft goed. Wat we nog zagen was een nieuwe Brothers in Arms. De franchise wordt echter nogal brutaal gereanimeerd met de over-the-top nazishooter BiA: Furious 4. Of het wat wordt valt af te wachten, maar ik zal niet de enige zijn die Inglorious Basterds: The Game hierin herkent.

De mensen van Trackmania 2 hadden overigens nog een verrassing voor ons in petto: ze starten met een RPG en een FPS, respectievelijk Questmania en Shootmania. Nadeo wil dit alles groeperen onder de naam Maniaplanet.

Naast een behoorlijke presentatie van Raving Rabits: Alive and Kicking dat met Kinect zal worden bestuurd viel er verder niet veel interessants meer te vertellen. Er komt nog een Just Dance 3 aan, net als de fitnessgame Yourshape. Wie echt gitaar wil leren spelen kan dat vanaf oktober dan weer doen met Rocksmith.

Wat we onthouden van deze conferentie: Ubisoft heeft een interessante line-up klaar, maar kon met niets echt verrassen. Rayman Origin houd je best in het oog als je van platformers houdt, terwijl fans van Brothers in Arms of Ghost Recon beter bidden dat hun favoriete franchise niet teveel veranderd is. De enige echte ster van de avond blijkt Far Cry 3. En de CGI trailer van AC: Revelations is mooi gemaakt.

De teaser van Assassin's Creed: Revelations
Getagged als
Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties