Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Highlights van Microsoft's conferentie

Nieuwe Halo trilogie, Minecraft naar X360.

Microsoft beet deze avond de spits af in een reeks persconferenties op de E3. Dit soort persconferenties leveren traditiegetrouw een stroom aan interessante info op. We geven je een kort overzicht van de inhoud van Microsoft's conferentie, maar we zorgen uiteraard ook voor uitgebreidere artikels over de belangrijkste aankondigingen.

Microsoft kon exclusief uitpakken met een live demo van Activision's Modern Warfare 3. We zien hoe Navy SEALS al duikend een haven binnenzwemmen. Eenmaal boven water vinden we een boot om een schietfestijn te ontketenen. We onthouden vooral dat het Call of Duty gevoel weer volledig terug is.

We zien ook heel indrukwekkende beelden van de nieuwe Tomb Raider, Mass Effect 3, Ghost Recon: Future Soldier, Gears of war 3 en Forza 4. Bovendien komen we te weten dat Future Soldier en Mass Effect 3 deels met stembesturing werken, met dank aan Kinect.

Ook een nieuwe Kinectgame van Crytek werd aangekondigd. Ryse speelt zich af in de oudheid, maar zal wel volledig met de moderne technologie van Kinect worden bestuurd. Nog zo'n game waar Kinect als besturing zal worden gebruikt wordt Fable: The Journey. Een korte demo toonde hoe de speler met zijn handen toverspreuken moet samenstellen. Een derde in het rijtje hardcore Kinect games wordt Star Wars Kinect. Hier zagen we een speler die ondanks veel lag enkele robots met een lightsaber te lijf gaat.

Qua andere games kregen we bijna uitsluitend games voor jongere gamers te zien. In die categorie: Kinect Sports 2, Sesame Street en een game rond de wondere wereld van Peter Pan. Uiteraard zijn deze allemaal te besturen met Kinect.

Verder kon Microsoft uitpakken met Youtube. Inderdaad, Youtube krijgt ook ondersteuning op de X360. Ook Microsofts zoekmachine, Bing, zal zijn opwachting maken op de X360. Weliswaar niet om het internet te doorzoeken, maar wel Marketplace en de inhoud van je Xbox.

Wat Microsoft vorig jaar al aankondigde lijkt er nu ook echt te komen: navigeren door de Xbox met stembesturing, via Kinect. Dat kan misschien handig van pas komen als we beslissen dat we TV willen kijken via de Xbox. Microsoft kondigde een deal aan met verschillende zenders die dit mogelijk zal maken. Belgische zenders lijken echter nog niet te hebben toegehapt.

Er waren evenwel 'slechts' twee grote aankondigingen deze avond. Ten eerste de aankondiging van Halo 4, dat eind 2012 moet uitkomen. Bovendien wordt deze game de eerste van een nieuwe trilogie van Halo games. Ten tweede is Microsoft er in geslaagd om Notch te charmeren: Minecraft komt immers naar de Xbox 360, mét kinect ondersteuning.

Wat we onthouden van deze persconferentie: Halo 4, 5 & 6 komen er aan, Minecraft zal werken met Kinect, de Xbox firmware wordt upgedate met enkele interessante Kinect toepassingen én... Microsoft zet volgend jaar zwaar in op Kinect.

Speelt Frederik binnenkort ook Minecraft op een Xbox 360?

Getagged als

Over de auteur

Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen