Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Highlights van EA's conferentie

De gevestigde waarden stelen de show.

Naast Ubisoft en Microsoft hebben natuurlijk ook de mensen van Electronic Arts een presentatie verzorgd. Een uur lang werden we getrakteerd op trailers en enkele schaarse nieuwtjes. Veel van de trailers zijn op EA's kersverse platform Origin te bekijken, maar we proberen die eveneens hier zo snel mogelijk te krijgen.

De grootste aankondiging van EA was de lancering van Origins, zeg maar het Steam van EA. Het is ongetwijfeld een veelbelovende dienst, maar het nieuws was al even bekend én echt origineel is EA er niet mee.

Maar dan opent EA's conferentie pas echt: we krijgen beelden van de singleplayer én multiplayer van Battlefield 3 te zien. Grafisch ziet het er enorm goed uit, maar de tankmissie die EA ons voorschotelde kan toch niet tippen aan de spectaculaire beelden van Activisions Modern Warfare 3. Van de multiplayer van Battlefield 3 kwamen we niet veel te weten gezien die beelden hooguit 20 seconden duurden.

Verder kregen we uiteraard nieuws vanwege BioWare, de RPG-maker van EA. Zij toonden helaas enkel een trailer van hun lang verwachte MMO Star Wars: The Old Republic, zodat iedereen wat op zijn honger bleef zitten. Meer info kregen we dan wel weer over Mass Effect 3: naast een indrukwekkende trailer zagen we ook wat live gameplay. Mass Effect 3 lijkt perfect aan te sluiten bij de vorige games, wat we enkel maar kunnen toejuichen.

Verder werden ook nieuwe trailers en wat extra info gegeven over andere games. zo is er een reboot van Snowboard Super Cross aangekondigd, SSX, die ons zal laten snowboarden op elke helling die deze aardbol rijk is dankzij satelietbeelden. Ook FIFA 12, de open world RPG Reckoning en een nieuwe co-op superheldenshooter genaamd Overstrike werden aan ons voorgesteld. Opmerkelijk was de aankondiging van Need for Speed: The Run, die ons voor het eerst ook uit onze bolide laat stappen. Ondanks de belofte om geen willekeurige VIP's op het podium te zullen brengen mogen ten slotte drie football spelers elk een woordje (letterlijk) zeggen over Madden NFL 12.

Daarnaast gaat ook EA de sociale toer op: FIFA Football Club moet binnenkort al onze achievements in FIFA games op één plaats synchroniseren, terwijl we op Facebook aan de slag zullen kunnen met The Sims Social. Die laatste wordt weliswaar ietwat uitgebreider dan Farmville en zal je statusupdates in het spel uitbeelden. Een stille relatiebreuk zit er dus niet meer in, binnenkort ziet iedereen hoe je vriendin je het huis uit zet.

Wat we onthouden: EA's persconferentie bracht niets opzienbarends. Het belangrijkste wapenfeit was dan ook de voorstelling van het nieuwe platform Origins. Daarnaast moest de presentatie het vooral hebben van de vier grote titels: Star Wars: The Old Republic, Mass Effect 3, Battlefield 3 en in mindere mate Need for Speed: The Run bevestigden vooral wat we al wisten. De nieuwe IP's die werden voorgesteld moeten duidelijk hun sporen nog verdienen.

Een eerder verschenen trailer van Battlefield 3
Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties