Skip to main content

Hier vind je de Fierce Deity-set en tweehander in Zelda Tears of the Kingdom

Zo word je de Fierce Deity van Majora’s Mask.

Image credit: Eurogamer/Nintendo

De Fierce Deity-set in Zelda: Tears of the Kingdom laat Link toe het uiterlijk van de Fierce Deity van Majora’s Mask aan te nemen. Je kan ook de Fierce Deity tweehander vinden!

Deze pantser-set verhoogt jouw aanvalskracht en biedt een goede verdediging, vooral wanneer de volledige Fierce Deity-set is geüpgraded.

In deze Fierce Deity-set gids leggen we je uit waar je al de drie delen van de Fierce Deity-set: het Fierce Deity-masker, Fierce Deity-harnas en Fierce Deity-laarzen. We behandelen ook de locatie van de Fierce Deity tweehander!

Op deze pagina:

Fierce Deity set in Zelda Tears of the Kingdom explained

De Fierce Deity-set bestaat, net als de meeste pantser sets in Tears of the Kingdom, uit drie verschillende pantserstukken.

Elk stuk van de Fierce Deity-set verhoogt je aanvalskracht:

  • Fierce Deity-masker- Verdedigingswaarde drie en verhoogde aanvalskracht
  • Fierce Deity-pantser - Verdedigingswaarde drie en verhoogde aanvalskracht
  • Fierce Deit-laarzen - Verdedigingswaarde drie en verhoogde aanvalskracht
Image credit: Nintendo

Hoewel de Fierce Deity-set kan worden verzameld door de Majora's Mask Link Amiibo te scannen, kan deze, in tegenstelling tot in Breath of the Wild, ook worden gevonden in heel Hyrule. Dit betekent dat als je de benodigde Amiibo bezit, je de extra pantserstukken kunt verzamelen en verkopen voor een goede hoeveelheid Rupees.

Je kan alle delen van de Fierce Deity-set upgrade door de Feeënbronnen te bezoeken. Hieronder vind je de upgradekosten:

Armor PieceUpgrade OneUpgrade TwoUpgrade ThreeUpgrade Four
Fierce Deity-masker1 Dinraals schub
5 Hinox-nagel
10 Rupees
1 Dinraals klauw
5 Hinox-tand
50 Rupees
1 Dinraals tandsplinter
2 Hinox-hart
200 Rupees
1 Dinraal's hoorn
2 Lynel-hart
500 Rupees
Fierce Deity-harnas1 Naydra's schub
5 Hinox-nagels
10 Rupees
1 Naydra's klauw
5 Hinox-tand
50 Rupees
1 Naydra's tandsplinter
2 Hinox-hart
200 Rupees
1 Naydra's hoorn
2 Lynel-hart
500 Rupees
Fierce Deity-laarzen1 Farosh's schub
5 Hinox-tand
10 Rupees
1 Farosh' klauw
5 Hinox-tand
50 Rupees
1 Farosh' tandsplinter
2 Hinox-hart
200 Rupees
1 Farosh' hoorn
2 Lynel-hart
500 Rupees

Nadat je elk stuk van de Fierce Deity-set minstens twee keer hebt geüpgraded, krijg je een bonus op jouw aanval wanneer je alle drie de pantserstukken hebt uitgerust. Eenmaal volledig geüpgraded biedt elk pantserstuk ook 20 verdediging.

Voordat je deze pantserset kunt beginnen upgraden, moet je het eerst vinden...

Zo krijg je het Fierce Deity-masker in Zelda Tears of the Kingdom

Terwijl er twee manieren zijn om het Fierce Deity-masker te krijgen in Zelda: Tears of the Kingdom, is de eerste afhankelijk van of je de Majora's Mask Link Amiibo bezit. Als je deze Amiibo bezit, dan kun je deze eenvoudig blijven scannen zodat je het Fierce Deity-masker ontvangt. Dit kan echter even duren.

Als je de Amiibo niet bezit of gewoon niet wilt wachten op het masker, kun je het ook zoeken in Hyrule.

Het Fierce Deity-masker vind je in het Doodskopmeer grot, dat zich in het midden van het Doodskopmeer in Akkala bevindt op (3322, 3422, -0139).

Image credit: Eurogamer/Nintendo

Deze locatie kan nogal moeilijk te bereiken zijn, omdat deze zich bovenop een pilaar van steen in het Doodskopmeer bevindt. Je kunt de top van deze pilaar bereiken door ofwel omhoog te klimmen op de pilaar of door naar beneden te zweven vanaf de Uitkijktoren van de Ulri-berg of vanaf de omliggende berg.

Deze rots is een goede plek om vanaf te zweven als je de Doodskopmeer grot probeert te bereiken. | Image credit: Nintendo

Houd er rekening mee dat, afhankelijk van hoeveel uithoudingsvermogen je hebt, je mogelijk wat stamina drankjes moet meenemen om ervoor te zorgen dat je de top kunt bereiken. Als je van plan bent om te zweven en de Windtempel, al hebt voltooid, zorg er dan voor dat je Tulins Eed actief hebt.

Eenmaal boven op de pilaar, zul je een gat vinden waar je in moet springen om de grot te bereiken. Zorg ervoor dat je je Zweefzeil klaar hebt, zodat je niet te pletter valt.

Image credit: Nintendo

Klim uit het water waar je in landde, blijf door de tunnel gaan en versla ondertussen eventuele Stalkoblins die je tegenkomt. Uiteindelijk moet je wat rotsen vernietigen om verder te kunnen gaan.

Image credit: Nintendo

Nadat de rotsen zijn vernietigd, kom je in een gebied met een Stalnox, een Stalmoblin en meer Stalkoblins. Je hoeft de Stalnox niet te verslaan om het Fierce Deity-masker te krijgen, maar als je dat wel doet, is het bereiken van de schatkist veel eenvoudiger.

Image credit: Nintendo

Ongeacht of je besluit de Stalnox te doden of niet, als je klaar bent om het masker te krijgen, klim dan op de steen in het midden van de kamer en open de kist om het Fierce Deity-masker te krijgen.

Image credit: Nintendo

Als je het masker al hebt via de Majora's Mask Link Amiibo, kun je het verkopen voor Rupees.

Zo krijg je het Fierce Deity-harnas in Zelda Tears of the Kingdom

Er zijn twee manieren om het Fierce Deity-pantser te krijgen in Zelda: Tears of the Kingdom, maar de eerste vereist dat je de Majora's Mask Link Amiibo bezit. Als je deze Amiibo bezit, hoef je deze alleen maar te blijven scannen totdat je het Fierce Deity-harnas ontvangt.

Als je de Amiibo niet bezit of niet wilt wachten op het laten vallen van het pantser, kun je het Fierce Deity-harnas vinden in Hyrule.

Het Fierce Deity-harnas vind je in Akkala-vesting ruïnes, which sit atop the Akkala-vesting at (3295, 1492, 0394) net boven de Zorana hoogvlakt.

Image credit: Eurogamer/Nintendo

Om de top van de Akkala Citadel te bereiken, kun je ofwel omhoog klimmen aan de zijkant van de ruïnes, naar beneden zweven vanaf de Uitkijktoren van de Ulri-berg of teleporteer naar de Tempel van Domizuin als je deze al geactiveerd hebt.

Pas bij het verkennen van de top van de Akkala-vesting op voor de miasma-handen, die hier kunnen verschijnen.

Als je begint bij de Tempel van Domiziun, moet je naar het dichtstbijzijnde vervallen gebouw aan de westkant van de heuvel gaan, het dichtst bij de tempel.

Ga naar dit gebouw. | Image credit: Eurogamer/Nintendo

Loop om dit gebouw heen totdat je een plek vindt waar je gemakkelijk omhoog kunt klimmen in het gebouw. Vanaf dit punt hoef je alleen maar naar beneden te springen naar het lagere gebied aan je rechterkant, waar je een gat zult vinden waar je doorheen kunt kruipen.

Image credit: Nintendo
Image credit: Eurogamer/Nintendo
Klim over deze muur om door het gat aan je rechterkant te gaan.

Aan de andere kant van de muur, spring door het gat en open de kist met het Fierce Deity-harnas.

Spring door dit gat. | Image credit: Nintendo

Als je het harnas al hebt via de Majora's Mask Link Amiibo, kun je het verkopen voor Rupees.

Zo krijg je de Fierce Deity-laarzen in Zelda Tears of the Kingdom

Je kunt de Fierce Deity-laarzen op twee verschillende manieren krijgen in Zelda: Tears of the Kingdom. Eén methode vereist echter dat je de Majora's Mask Link Amiibo bezit en deze blijft scannen totdat je de laarzen krijgt.

Er is echter een manier om de Fierce Deity-laarzen zonder de Amiibo te krijgen.

De Fierce Deity-laarzen vind je in de verweerde oude boom grot, die zich in het midden van het meer ten noorden van Daphnes-berg in de Hyrule-vlakte bevindt. De coördinaten voor de ingang van deze grot zijn -1111, -0432, -0035.

Image credit: Eurogamer/Nintendo

Om de laarzen te vinden, moet je eerst de grot betreden en we raden aan de Zweefzeil te gebruiken om je reis naar beneden in de stronk te leiden. Let op de Keese en de wortels in de grot. Er is ook een Like Like in dit deel van de grot en een Bubbulkikker.

Image credit: Nintendo

Eenmaal in de grot kun je ofwel door het water zwemmen of naar beneden zweven naar de zuidelijke muur, waar je een tunnel vindt die geblokkeerd wordt door een reeks wortels. Snijd door deze wortels en ga verder door de tunnel.

Image credit: Nintendo

Aan het einde van deze tunnel vind je een poel water en nog een grote wortel. Klim omhoor en gebruik Plafondduiken om de top van deze ruimte te bereiken. Daar vind je weer een reeks wortels om te vernietigen en, zodra ze verdwenen zijn, kun je de kist openen met de Fierce Deity-laarzen.

Klim op de wortel en snijd de wortels af. | Image credit: Nintendo

Als je de laarzen al hebt via de Majora's Mask Link Amiibo, kun je ze verkopen voor Rupees.

Zo krijg je de Fierce Deity’s tweehander location in Zelda Tears of the Kingdom

Net als de Fierce Deity-set kan de Fierce Deity’s tweehander worden verkregen in Zelda: Tears of the Kingdom, zowel door het scannen van de Majora's Mask Link Amiibo als door de kist ervan te vinden in Hyrule. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het Fierce Deity’s tweehander, net als alle wapens, zowel kan breken als samengevoegd kan worden met andere voorwerpen. Je moet echter alle drie de stukken van de Fierce Deity-armor set verzamelen om het zwaard te krijgen.

Je vindt de Fierce Deity’s tweehander in de Cephla-meer grot aan de voet van de Berg des Doods (2591, 1332. 0153). De grot zelf is te vinden aan de westkant van het Cephla-meer en direct ten noorden van de Tempel van Kisinona.

De locatie van de Cephla-meer grot. | Image credit: Eurogamer/Nintendo

Bij aankomst bij de grot zie je twee mannen ervoor staan en door met hen te praten, kun je de mini-missie "jacht op een schat van lambda" starten. Je hoeft deze mini-missie echter niet te voltooien om de Fierce Deity’s tweehander te krijgen, en als dat het geval is, ga dan de grot in en ga verder in dit stuk, maar we raden wel aan om deze missie te voltooien.

Als je de zijmissie toch wilt voltooien, geef dan de nabijgelegen hond minstens vier keer eten en hij zal je leiden naar een specifieke kist in de grot.

Bevriend de hond en hij zal je naar de schat leiden! | Image credit: Nintendo

Na het openen ervan, vind je de Vuurbroek. Je zult ook ontdekken dat Domidak en Prissen zich bij je hebben gevoegd in de grot en, nadat je met hen hebt gesproken, wordt de mini-missie "jacht op een schat van lambda" voltooid.

Image credit: Nintendo

Nu hoef je alleen maar met de fles te communiceren die ze achterlaten om de mini-missie "Fierce Deity-schat van Lambda" te starten. Als je deze gids hebt gevolgd, zou je ook de Fierce Deity-set moeten hebben, maar zo niet, ga dan eerst de set verzamelen.

Image credit: Nintendo

Als je er klaar voor bent, sta dan voor de stenen deur in de Cephla-meer grot en rust de volledige Fierce Deity-set uit. Dit zal de deur openen en daarachter vind je de kist met de Fierce Deity’s tweehander.

Image credit: Nintendo

Veel succes tijdens jouw zoektocht naar de Fierce Deity-set en tweehander!

Read this next