Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hidetaka Miyazaki heeft Demon's Souls Remake nog niet gespeeld

"Zou te veel oude emoties en herinneringen oproepen."

FromSoftware-topman Hidetaka Miyazaki heeft in een interview met Edge magazine gesproken over de release van Demon's Souls Remake. In het interview geeft Miyazaki toe dat hij die remake zelf nog niet heeft gespeeld, maar desalniettemin onder de indruk is van de visuele upgrade die Bluepoint Games aan zijn klassieker heeft gegeven.

Miyazaki legt uit waarom hij de game zelf nog niet heeft gespeeld. "Ik speel sowieso niet graag games die ik vroeger heb gemaakt. Dat brengt heel wat oude emoties en herinneringen terug, waardoor het allemaal wat overweldigend wordt", aldus Miyazaki.

Hij geeft ontwikkelaar Bluepoint Games echter ook heel wat lof. Zo heeft de indrukwekkende visuele upgrade voor de game ook de lat voor toekomstige FromSoftware-games hoger gelegd. Volgens Miyazaki zijn de graphics evenwel nooit de allerhoogste prioriteit voor FromSoftware.

Cover image for YouTube videoDemon’s Souls – Launch Trailer | PS5

"Ik voel me wat schuldig tegenover mijn graphics teams, want ik weet hoe hard ze werken. Ook aan Elden Ring hebben ze ongelofelijk hard gewerkt. Samen met ons graphics-systems team en onze programmeurs hebben ze heel wat nieuwe features bedacht om zo onze mooiste game tot nog toe te maken."

De Elden Ring release komt nu wel heel dichtbij. Hier lees je alvast Sanders Elden Ring preview. Op de site vind je ook Maartens Demon's Souls Remake review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Demon's Souls

PS5, PS3

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties