Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hideo Kojima overweegt om horrorgame te maken

Doet alvast wat veldwerk.

Death Stranding-bedenker Hideo Kojima laat via Twitter weten dat hij overweegt om opnieuw aan een horrorgame te werken. Eerder was Kojima al de hoofdontwikkelaar voor Silent Hills, maar die game werd uiteindelijk geannuleerd door uitgever Konami. Voor die game is destijds wel de P.T.-demo uitgebracht.

In zijn tweet verwijst Kojima onder andere naar de Thaise film The Eye, volgens hem de meest enge film ooit gemaakt. De ontwikkelaar heeft de film nooit uitgekeken tijdens de ontwikkeling van P.T., maar wil dat alsnog doen tijdens de voorbereiding van zijn volgende game. Voorlopig is het echter nog wachten op een officiële aankondiging van die volgende game.

Kojima verliet in 2015 Konami en werkt sindsdien voor Sony. Eerder dit jaar bracht Kojima Death Stranding uit. Onze Death Stranding review lees je op de site.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties