Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hideo Kojima ontkent betrokkenheid bij Abandoned

Hij vindt het vervelend worden.

Hideo Kojima, het brein achter Metal Gear Solid en Death Stranded, ontkent de geruchten dat hij bij de game Abandoned betrokken is. Abandoned is een tijdelijk exclusieve Playstation 5-horrorgame van de Nederlandse studio Blue Box Game Studios.

De geruchten begonnen toen ontwikkelaar Blue Box op social media suggereerde dat er meer achter de horrorgame zit dan mensen denken. Dat liet samen met de vele Silent Hill-geruchten de geruchtenmolen draaien en al snel dachten mensen dat Kojima aan de game meewerkt.

Cover image for YouTube videoAbandoned - Announcement Teaser | PS5

Blue Box Studios reageert op Twitter op de woorden van Kojima en is blij dat hijzelf ook duidelijkheid heeft gegeven. "We willen @Kojima_Hideo bedanken voor het openlijk bespreken van de geruchten. Het is een last en niet cool voor zowel fans als ontwikkelaars."

Wanneer Abandoned op pc en Playstation 5 uitkomt, is nog niet bekendgemaakt. De volgende horrorgame op de kalender is The Callisto Protocol. Vergeet daarom zeker niet de Callisto Protocol preview te lezen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Abandoned

PS5

Related topics
Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Redacteur

Menno begon op zijn zesde met gamen en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden in Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus!

Reacties