Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hi-Rez Studios stopt ondersteuning Tribes: Ascend

Ontwikkelaar neemt afscheid met laatste patch.

Hi-Rez Studios stopt de ondersteuning van Tribes: Ascend. Dat maakt de ontwikkelaar vandaag bekend.

De ondersteuning van de free-to-play multiplayer FPS eindigt met een laatste patch, genaamd 'Parting Gifts.' Wel blijft de game speelbaar en verkrijgbaar.

Tribes: Ascend is oorspronkelijk in 2012 uitgebracht. Gedurende zijn eerste jaar is de game actief ondersteund. Na 2013 besloot Hi-Rez zich echter te richten op MOBA Smite en zijn er lange tijd geen patches of updates meer voor de game uitgebracht.

Mede hierdoor daalde het aantal spelers. In januari dit jaar is er na vier jaar opnieuw een update uitgebracht, genaamd 'Out of the Blue.' Deze patch is ontwikkeld door slechts een klein team van Hi-Rez en heeft onder andere de structuur van de game veranderd.

In een interview met PC Gamer zegt regisseur Sean McBride dat 'Out of the Blue' een poging was de veranderingen van eerdere patches terug te draaien en Tribes: Ascend grondig bij te stellen naar de wensen van de spelers.

Met 'Parting Gifts' neemt de ontwikkelaar officieel afstand van de game. De patch voert een aantal laatste veranderingen door die de balans aanpassen. Hi-Rez richt zich in de nabije toekomst op Smite en het onlangs uitgebrachte Paladins: Champions of the Realm.

Wie benieuwd is naar eerdere delen van de reeks, kan sinds vorig jaar de Tribes-serie gratis downloaden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Tribes Ascend

Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties