Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Het eerste half uur van God of War: Ascension

Kratos tegen honderd armen.

Santa Monica, ontwikkelaar van God of War: Ascension, heeft na maanden aan multiplayer video's nu ook een filmpje van de singeplayer van de recentste God of War gedeeld. En het is er eentje van wel een half uur lang!

In deze kijk op de singleplayer wordt het eerste half uur van Kratos' avontuur getoond in de prequel op de originele trilogie. De game opent met een intro over Hecatonchires, een reus met honderd armen waar tegen de titaan Gaia uit de derde God of War een peuter lijkt. De slechterik maakte de goden boos en als wraak bouwden ze de grote jongen om tot een gigantische stad.

De game begint dan ook in de Hecatonchires-stad. Kratos is geketend en wordt gefolterd door Megaera, één van de drie Furies. Al snel weet hij echter uit zijn ketenen te ontsnappen en begint zijn wraaktocht op de volgende reeks mythologische Griekse figuren. Eerst moet hij echter afrekenen met Hecantonchires, die hij hand per hand moet bevechten.

De gameplay blijft zeer herkenbaar: bruut en snoeihard. Kratos kan zijn woedeaanvallen echter veel vaker loslaten op de arme vijanden die hem uitdagen. Ze zijn echter ook veel korter van duur dan in de vorige games.

Het spel begint zo'n zes maanden tot een jaar nadat de Ghost of Sparta per ongeluk zijn vrouw en kind ombrengt. Game Director Todd Papy belooft een veel menselijkere kant van Kratos in deze Ascension.

Geniet van de video!

God of War: Ascension komt op 12 maart uit voor de PlayStation 3.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties