Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Het duurt nu tot 40 uur om Darth Vader in Star Wars Battlefront 2 te ontgrendelen

Ain't Nobody Got...

Volgens berekeningen van Reddit-gebruiker TheHotterPotato duurt het nu tot 40 uur om een nieuwe Hero in Star Wars Battlefront 2 vrij te spelen.

Om de populairste Heroes zoals Darth Vader en Luke Skywalker te krijgen, moet je ze eerst met een Star Card verdienen en daarna genoeg credits verzamelen om ze vrij te spelen.

Volgens de berekeningen verdien je echter slechts 25 credits per minuut. Aangezien je 60.000 credits nodig hebt om de beste Heroes te unlocken, komt dit neer op ongeveer 40 uren speeltijd.

Let wel op, niet elke Hero kost 60.000 credits. Chewbacca en Leia kosten bijvoorbeeld 40.000 credits (of 26 uren) en Iden Versio 20.000 credits (of 13 uren).

In een reactie verdedigt uitgever Electronic Arts deze cijfers door te stellen dat 'het de bedoeling is dat spelers trots kunnen zijn op het vrijspelen van verschillende Heroes.'

Volgens de berekeningen van TheHotterPotato is het momenteel echter 11 keer efficiënter om echt geld te investeren dan alles met ingame credits vrij te spelen. Fans beschouwen dat als een passief-agressieve manier om microtransacties op te dringen.

Electronic Arts maakt duidelijk dat het huidige tempo waarmee je credits verdient niet vaststaat. "We bekijken dagelijks de resultaten en passen voortdurend het systeem aan om ervoor te zorgen dat spelers een bevredigende tijd met Battlefront 2 beleven."

Eerder paste EA ook al de Star Wars Battlefront 2 Loot Crates aan na kritiek en werd de Star Wars Battlefront 2 Content roadmap onthuld.

Meer over de game weten? Lees dan ons uitgebreid overzicht van alle Star Wars Battlefront 2 info.

Star Wars Battlefront 2 is vanaf 17 november beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties