Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Het acteertalent in Fable III

Welke bekende gezichten mag je verwachten?

Fable III ligt ondertussen in de winkelrekken, en terwijl wij nog druk in de weer zijn met het testen van het spel om jullie zo snel mogelijk een review te brengen zijn we eens nagegaan wat voor stemacteurs de jongens en meisjes bij Lionhead Studios allemaal ingeschakeld hebben om de personages uit hun epische game tot leven te brengen.

Uiteraard zijn er heel wat stemacteurs te horen tijdens Fable III, maar wij hebben er voor jullie de tien bekendste gezichten uitgehaald. Stuk voor stuk Brits talent dat je kunt herkennen uit allerlei films, tv-reeksen of andere games uit het verleden. De conclusie of ze uiteindelijk een goede prestatie neergezet hebben in het spel laten we voorlopig nog in het midden tot we de review online plaatsen, maar bij deze weet je alvast waaraan je je mag verwachten. Daar gaan we!

John Cleese - Fable III: Jasper

Wie kent deze Brit nu niet? John Cleese is zonder enige twijfel een van de meest grappige personen die momenteel op deze aardbol rondlopen, al beleefde hij zijn gouden jaren vooral in de jaren zeventig toen hij samen met comedy-legenden als Michael Palin, Terry Gilliam en Graham Chapman het ensemble Monthy Python vormde. Cleese was verder ook te zien in aardig wat films rond James Bond, waaronder The World is not Enough. Natuurlijk kennen we deze ondertussen potgrijze Brit ook uit de lachwekkende TV-reeks Fawlty Towers, waarin hij als Basil vaak op hilarische wijze in de clinch hing met de ober Manuel. Legendarische televisie, zoveel is zeker!

John Cleese kwam in het verleden al in aanraking met het medium videogames toen hij in de speladaptaties rond de James Bond films als stemacteur opdraafde. Minder bekend is dat Cleese ook een stemmetje deed in het door BioWare ontwikkelde Jade Empire. Zijn digitale personage kreeg de naam Sir Roderick Ponce von Fontlebottom the Magnificent Bastard met zich mee. In Fable III kruipt hij in de huid van Jasper, de pompeuze butler van The Royal Family.

Michael Fassbender - Fable III: Logan, King of Albion

De naam Fassbender zegt je misschien niet meteen iets, maar deze in Duitsland geboren Ier draafde de voorbije jaren in enkele spraakmakende films op. Zijn meest recente - en meteen ook meest memorabele - prestatie wist hij neer te zetten in Inglorious Bastards, waarin hij de rol van Lt. Archie Hicox voor zijn rekening nam. Over de oorlog als onderwerp gesproken: Fassbender vertolkte ook een rol in de prestigieuze mini-reeks Band of Brothers van Steven Spielberg. Minder opvallend, maar toch leuk om te weten, is dat hij ook in de film 300 te zien was als een van de afgetrainde Spartanen. Binnenkort kun je Fassbender terugvinden in de aankomende X-men film, waar hij de rol van Magneto voor zijn rekening zal nemen.

Michael Fassbender was nog nooit eerder in een videogame te horen, maar in Fable III neemt hij een zeer belangrijke rol voor zijn rekening. Het voorziet namelijk niemand minder dan Logan, de koning van Albion van een stem. Deze persoon regeert met een ijzeren hand, en stelt bijvoorbeeld kinderen te werk in een van zijn vele fabrieken. Daarnaast is hij ook nog eens de broer van de held uit Fable III, wat ongetwijfeld voor enkele spannende dialogen en situaties zal zorgen.

Stephen Fry - Fable III: Reaver

Fry is een ware legende in Engeland op dit moment. Je ziet de man letterlijk overal opduiken gezien hij een bezige bij is wanneer het aankomt op TV-werk. De meesten onder ons zullen hem vooral ontmoet hebben in zijn reeks Stephan Fry in America, dat uitgezonden werd op Canvas. Minder opvallend, maar zeker niet verwaarloosbaar, was de stem die hij aan de Cheshire Cat in Alice in Wonderland gaf. In een ver verleden was de man ook nog te zien in de comedy reeks Blackadder met in de hoofdrol Rowan "Mr.Bean" Atkinson, terwijl hij tegenwoordig zo nu en dan opduikt in de serie Bones. Liefhebbers van Harry Potter zullen hem ook herkennen als de verteller van de bijhorende audiobooks.

Fry was reeds in het videospel LittleBigPlanet te horen als de man die je alle functies van de game uitlegde. Hij zal die rol opnieuw voor zijn rekening nemen in het vervolg dat begin 2011 voor de PlayStation 3 zal verschijnen. In Fable III herneemt hij de rol van de in deeltje twee geïntroduceerde Reaver, een persoon die al het slechte dat je maar kan denken naar voren brengt. Zo staat hij aan het hoofd van Reaver Industries, een bedrijf met als slogan "Work harder, not smarter". Het is een corrupte man die vooral ten tonele komt wanneer je als speler duistere beslissingen maakt.

Naomie Harris - Fable III: Page

Dit is misschien de meest onbekende persoon uit de lijst, maar waarschijnlijk hebben miljoenen mensen haar al aan het werk gezien zonder het te beseffen. Ze vertolkte namelijk in het tweede en derde deel van de kaskraker Pirates of the Caribbean de rol van Tia Dalma, de vreemde tovenares die kapitein Jack Sparrow bijstaat tijdens zijn avonturen. Daarnaast was ze te zien in de thriller 28 Days Later, terwijl ze ook acteerde in de bioscoopprent Miami Vice naast sterren als Jamie Foxx en Colin Farrell.

In Fable III speelt ze de rol van Page, en personage dat lijnrecht tegenover de door Stephen Fry vertolkte Reaver staat. Ze zal de held meermaals aansporen om nobele beslissingen te maken, waaronder het vernietigen van Bowerstone Industrial. Page is een enthousiasteling die vooral erg dapper naar voren komt tijdens het verloop van het spel. Daarnaast ziet ze er door haar leuke kapsel erg uniek uit, wat haar de perfecte leidster van The Bowerstone Resistance, een splintergroepering, maakt.

Sir Ben Kingsley - Fable III: Sabine, King of Mist Peak

De enige persoon uit deze lijst die de titel 'sir' mag gebruiken is niemand minder dan Ben Kingsley, een acteur die al sinds jaar en dag een gevestigde waarde is binnen de cinema. De meest recente rol die hij vertolkte was die van de kwaadaardige tovenaar Nizam in Prince of Persia: The Sands of Time, maar wij zullen hem vooral blijven zien als de enige echte Mohandas Gandhi in de gelijknamige film uit 1982. Zijn tweede doorbraak kwam er toen hij met verve de rol van Itzhak Stern voor zijn rekening nam in het drama Schindler's List, terwijl hij ook een memorabele prestatie wist neer te zetten in het dit jaar nog uitgekomen Shutter Island van regisseur Martin Scorsese.

Ben Kingsley mag dan wel te zien geweest zijn in de filmadaptatie van Prince of Persia, hij deed in het verleden nog nooit een stemmetje voor een videospel. In Fable III brengt hij daar echter verandering in door in de huid te kruipen van Sabine, koning van Mist Peak. Deze grappig uitziende man van adel zal de held uit het spel eerst niet vertrouwen, waardoor hij je als test enkele opdrachten zal geven om uit te voeren. Naargelang je prestatie zal Sabine beslissen of je waardig bent om een koninkrijk onder je vleugels te nemen als leider.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties