Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hero Academy Review

Even verslavend als Wordfeud?

Een kroeg in het Nederlandse Zwolle kwam enkele maanden geleden in het nieuws doordat er door de eigenaresse een officieel Wordfeud verbod werd uitgesproken voor bezoekers. Rellen alom natuurlijk want het blijkt voor veel mensen een zware opgave om een digitale Scrabblebeurt aan zich voorbij te laten gaan. Robot Entertainment (bekend van Orcs Must Die! en Age of Empires Online) pakt het slim aan en overgiet het beurtelings spelen van Wordfeud met een tactisch fantasy sausje in de nieuwe iPhone en iPad app Hero Academy. Levert dat een even zo verslavende game op?

De opzet van Hero Academy is doodsimpel: als speler heb je een willekeurige verzameling eenheden, voorwerpen en spreuken die op het speelveld worden ingezet om de kristallen van de tegenstander te vernietigen terwijl je je best doet om jouw kristallen te beschermen. Tijdens elke beurt, die uit vijf zetten bestaat, maak je slim gebruik van de middelen die je op dat moment ter beschikking hebt. Het strijdtoneel bestaat uit een veld van 8x5 vakjes en bevat naast de bovengenoemde kristallen ook speciale punten waardoor je aanvallende en verdedigende krachten kunt boosten als je ze ingenomen hebt.

Het spel speelt heerlijk vlot, kent een verrassende diepgang en biedt genoeg afwisseling doordat er met verschillende legers gespeeld kan worden. Op dit moment zijn er twee facties beschikbaar. De nobele vechters van de Council staan vooral bekend om hun geneeskracht en vuurspreuken terwijl de Dark Elves gebruik maken van duistere magie om levensenergie van tegenstanders te stelen en geesten tot leven te roepen. Het volgende leger, dat bestaat uit robuuste dwergen met raketwerpers en bierkroezen, staat al te trappelen om hun explosieve aantrede te maken bij een aankomende update. De scherpe dynamiek tussen de verschillende legers zorgt ervoor dat je elke beurt wel een aantal belangrijke beslissingen moet maken. Dit houdt het spel erg spannend. Speel je aanvallend, ga je voor de boostpunten of wacht je tot je tegenstander de aanval inluidt? Afgezien van de geleverde eenheden en spreuken is er geen geluksfactor in Hero Academy: je krijgers doen een vaste hoeveelheid schade die verhoogd kan worden door het gebruiken van pantsers, zwaarden en spreuken. Erg handig is dat je je beurt pas naar je tegenstander opstuurt als je volledig tevreden bent met de uitkomst waardoor je naar hartelust kunt experimenteren met verschillende strategieën.

Alhoewel de game gratis is zul je genoegen moeten nemen met schreeuwerige reclames en slechts de Council als beschikbare krijgsmacht. Nieuwe legers, avatars, kostuums en taunts om je tegenstander belachelijk te maken zijn allemaal voor een zacht prijsje verkrijgbaar. Het is wellicht nog wat te vroeg om te stellen dat we met Hero Academy ook direct uit de Zwolse kroeg geschopt zullen worden maar voor mobiele strategen is deze titel er zeker eentje om niet onopgemerkt voorbij te laten gaan!

De review van Hero Academy doorgenomen, en je hebt wel zin om het spel in huis te halen? Dat kan, want de game is vanaf nu gratis beschikbaar op de App Store!

8 / 10

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Getagged als

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties