Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Helpt Notch Double Fine Psychonauts 2 te maken?

Het zou wel eens goed kunnen.

De vraag of Tim Schafer het zou zien zitten een opvolger voor cult-klassieker Psychonauts te maken wordt hem met de regelmaat van de klok gesteld en het antwoord luidt keer op keer hetzelfde: "Als iemand er enkele miljoentjes in wil investeren, sure, why not?".

Totnogtoe voelde geen enkele uitgever of gulle weldoener zich geroepen Schafer en de zijnen van de financiële middelen te voorzien om Razputin, The Milkman, Coach Oleander, Dogen en andere memorabele personages te laten opdraven in een Psychonauts 2.

In reactie op een nieuw interview waarin Schafer herhaalde nog steeds geïnteresseerd te zijn die opvolger te maken, reageerde Markus Persson, bedenker van Minecraft en intussen rijker dan de zee diep is, met de veelzeggende tweet "Let's make Psychonauts 2 happen".

Het is wachten op het antwoord van Tim Schafer, maar Notch bevestigde alvast dat het aanbod van zijn kant serieus is. Steve Dengler, de mecenas die Double Fine financieel hielp Psychonauts naar Mac te porten en zowel Costume Quest als Stacking naar PC te brengen, liet eveneens weten via Twitter zich hier in te kunnen vinden.

Hoor je dat? Nee? Dat is het collectief inhouden van de adem door alle spelers van het originele Psychonauts omdat de mogelijkheid voor een sequel op één van de beste, meest diverse en op de lachspieren werkende platformers dichterbij is dan ooit.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties