Skip to main content

Hellraid verhuist naar PlayStation 4 en Xbox One

En komt pas in 2015 uit.

Actie RPG Hellraid komt niet langer uit voor PlayStation 3 en Xbox 360. De game van ontwikkelaar Techland verhuist namelijk naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Deze herschikking brengt ook een aantal wijzigingen naar de game.

Hellraid wordt nu met de Chrome Engine 6 geproduceerd. De studio meldt dat deze technologie betere graphics realiseerbaar maakt. De aankomende survival-horror game Dying Light wordt door Techland met dezelfde engine gemaakt.

Ook is Hellraid in drie modi ingedeeld waarin je tot vier spelers strijdt tegen het kwaad. Story Mode is de verhalende optie van de game, waarin je vecht tegen wezens uit de hel om zo de wereld te redden. Mission Mode is de arcade variant hiervan, met als doel een zo hoog mogelijke score te bemachtigen. De derde modus is Arena; hierin moet je hordes aan vijanden overleven die elke ronde krachtiger groeien.

Techland haalt ook het klassensysteem uit de game. Alle vaardigheden en wapens zijn toegankelijk, waardoor je een personage creëert die precies bij je speelstijl past. Tijdens het spelen wissel je geleidelijk tussen drie specialiteiten: vechten, magie en wendbaarheid.

Door deze aanpassingen stelt de ontwikkelaar de game uit naar 2015. De Steam Early Access versie is in de herfst al speelbaar voor de pc. Hellraid komt uitsluitend digitaal uit en een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Bekijk op YouTube

Read this next