Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hellblade: Senua's Sacrifice een half miljoen keer verkocht

Overstijgt de verwachtingen.

Hellblade: Senua's Sacrifice is in drie maanden tijd een half miljoen keer verkocht. De game doet daarmee beter dan verwacht. Ontwikkelaar Ninja Theory had namelijk verwacht om pas na zes maanden break-even te draaien.

Hellblade: Senua's Sacrifice is de eerste game die Ninja Theory in eigen beheer heeft uitgebracht. De ontwikkelaar omschrijft de game als Doube-A: half zo lang en duur als een Triple-A game, maar wel met dezelfde kwaliteit.

Volgens de ontwikkelaar zijn 'al heel wat kleine studio's de dupe geworden van de steeds hogere verwachtingen van Triple-A-uitgevers'. Ninja Theory roept dan ook andere studio's op om games in eigen beheer uit te geven en wil die studio's daar ook in bijstaan.

Het succes van Hellblade is des te indrukwekkender aangezien de game is ontwikkeld door een team van slechts twintig mensen. Daardoor kost de game maar 30 euro en heeft de studio geen nood aan bijvoorbeeld microtransacties of loot boxes om uit de kosten te komen.

Hellblade: Senua's Sacrifice lanceerde in augustus voor de pc en de PlayStation 4. Op de site lees je alle Hellblade: Senua's Sacrifice info.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties