Skip to main content

Heet FIFA binnenkort niet meer FIFA?

eaFootball 2023?

FIFA 23 heet misschien niet langer 'FIFA'. Dat laat ontwikkelaar en uitgever Electronic Arts zelf weten op een blogpost.

Het bedrijf denkt er dus aan om de langlopende reeks een volledig andere naam te geven.

"We zijn onze overeenkomst met FIFA [de Fédération Internationale de Football Association] aan het herbekijken," aldus EA Sports baas Cam Weber. "Die is verschillend van onze andere officiële partnerschappen en licenties in de voetbalwereld."

EA wijst in het bijzonder op de vele liga's waar het exclusieve rechten op heeft, zoals de UEFA Champions League, Premier League en Bundesliga.

"We blijven investeren in partnerschappen en licenties die het meest betekenisvol zijn voor onze spelers", aldus Weber. Het lijkt er dus op dat die andere licenties blijven bestaan.

Bekijk op YouTube

De echte reden waarom EA eraan denkt om de FIFA-reeks een andere naam te geven, is onduidelijk.

Wellicht heeft het te maken met financiële redenen. EA betaalt de FIFA-bond elk jaar een grote som geld om de naam 'FIFA' te mogen blijven gebruiken. Door nu publiekelijk te zeggen dat het de naam zou laten vallen, kan het druk uitoefenen op de organisatie om de prijs te verlagen.

FIFA als organisatie is de afgelopen jaren ook regelmatig door controverses in het nieuws gekomen, onder andere vanwege beschuldigingen van corruptie en uitbuiting.

Zoek je naar FIFA 22 tips, check dan zeker de beste FIFA 22 aanvallers en beste FIFA 22 verdedigers. Lees zeker ook de FIFA 22 review van Michiel om te weten of de game je geld waard is.

Of kies je toch voor eFootball, dat momenteel de laagste Steam user rating ooit heeft?

Read this next