Skip to main content

Heel wat nieuws rond Fable III

Twitter, PC-versie en John Cleese!

Peter Molyneux is niet bepaald onder de indruk van de PlayStation Move, maar wij zijn er voorlopig ook nog niet helemaal zeker van of de man zijn nieuwe game, Fable III, ons van onze stoel zal blazen. Ach, voorlopig geven we hem het voordeel van de twijfel en laten we jullie gewoon weten wat Molyneux op de GDC allemaal te vertellen had rond Fable III.

Allereerst zal er met zekerheid Twitter support in de game terug te vinden zijn. Lionhead Studios geeft aan dat het in Fable III belangrijk is om volgelingen te verzamelen, net zoals dat bij Twitter het geval is. "Het is een interessante mechaniek, en we zullen deze dan ook in Fable III integreren...op een manier waarover we voorlopig nog niets kunnen verklappen."

Peter Molyneux himself gaf wat later op de dag dan weer aan dat niemand minder dan de legendarische John Cleese een butler zal vertolken in Fable III. Meer had hij daarover niet te vertellen - buiten dat de intelligentie van konijnen vanaf nu extra aandacht krijgt - en wij vragen ons vooral af waarom Cleese, en niet Andrew Sachs (Manuel) met de rol aan de haal ging...

Ook lijkt Fable III dan toch ook op weg te zijn richting de PC. Officieel is de RPG enkel in de maak voor de Xbox 360, maar uit een vacature die een tijdje terug op de website van Lionhead verscheen - en nu weer weg is - kunnen we afleiden dat de game ook gewoon naar de PC zal komen. Molyneux zelf had daaromtrent het volgende te vertellen: "Er zijn nog dingen die we niet aan de buitenwereld hebben laten weten, en de platformen waarop Fable III zal uitkomen is één van die dingen."

Afsluiten doen we met een ambitieuze uitspraak van Petertje. Tijdens een gesprek met een journalist liet hij opeens weten dat Fable III minstens vijf miljoen keer over de toonbank moet gaan. Dit zou geen financieel streefdoel zijn, maar eerder een hommage van de consument aan de succesvolle art direction die we hebben gekomen voor Fable III. Even voor de volledigheid: het originele Fable voor de Xbox ging drie miljoen keer over de toonbank, terwijl het vervolg voor de X360 daar nog 500000 exemplaren bovenop deed.

Read this next