Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Xbox op E3 2012?

Rare, Turn10 en Lionhead maken al games.

Eurogamer heeft van verschillende bronnen binnen de industrie vernomen dat Microsoft zich klaar maakt om de nieuwe Xbox-console te tonen op E3 2012. De console zou launchen rond de kerst van 2013.

Volgens Xbox World Magazine zouden ook al drie gamestudios werken aan games voor het nieuwe systeem. Turn10, de studio verantwoordelijk voor de Forza-games, Lionhead, verantwoordlijk voor de Fable-games en Rare. Die laatste zou aan een 'volwassen' launchgame voor de opvolger van de Xbox aan het werken zijn.

Dat interne studios al werken aan games twee jaar voor de launch van het systeem is op zich niet vreemd. Als de games nu in prototype-vorm zijn, zoals gespeculeerd wordt door Xbox World Magazine, dan zouden de games pas klaar zijn over twee jaar.

Turn10's Forza 4 verschijnt eind volgende week voor de Xbox 360 en wordt opnieuw een topracer. Kijk uit naar onze review later deze week.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties