Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Geen tweede Kameo op komst

Rare plaatst focus bij Project Natal.

Toen de Xbox 360 op de markt verscheen waren fans van ontwikkelaar Rare - in het verleden exclusief aan de Nintendo 64 verbonden - meteen in hun nopjes. De console van Microsoft bleek namelijk de nieuwe thuisbasis voor Kameo: Elements of Power, een platformgame die er opvallend kleurrijk uitzag. Het spel verkocht echter niet naar behoren en heel wat gamers verloren hun vertrouwen in Rare.

We schrikken er dan ook niet van dat we vandaag vernemen dat Rare geen plannen heeft om een vervolg te maken op Kameo. De sequel was wel in ontwikkeling, maar alle mankracht en financiële ondersteuning die in de productie kroop zal nu ingezet worden om titels te ontwikkelen voor Natal, de aankomende motion camera van de Xbox 360.

Een soortgelijke behandeling lijkt verbonden te worden aan vervolgen op nog wat andere klassiekers uit de stallen van Rare. Ook nieuwe spellen rond Perfect Dark, Banjo-Kazooie en Killer Instinct zouden wel eens nooit het licht kunnen zien doordat de ontwikkelaar zich volledig gaat storten op Natal.

Zo'n twee maanden terug konden we jullie al een lijst van ontwikkelaars laten zien die titels zouden ontwikkelen voor Natal, en nu mogen we daar dus ook Rare aan toevoegen.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen