Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hearthstone: Whispers of the Old Gods - 5 dingen die je moet weten

De nieuwste uitbreiding van Blizzards online kaartspel.

Is Hearthstone: Heroes of Warcraft populair? Met vijftig miljoen geregistreerde spelers kun je zonder twijfel stellen van wel. Whispers of the Old Gods is de derde grote uitbreiding van Blizzards online kaartspel. Een dag na de Amerikaanse release zijn Europa en Azië aan de beurt. Wat kun je onder meer verwachten? We zetten de vijf belangrijkste elementen op een rijtje voor je.

1. Old Gods staan centraal

De uitbreiding draait om de sinistere Old Gods in het WarCraft-universum. Dat zijn kosmische monsters die in het prehistorische Azeroth als despoten over het Black Empire heersten en uiteindelijk door de Titans verslagen werden. De uitbreiding staat in het teken van vier Old Gods: C'Thun, N'Zoth, Yogg'Saron en Y'shaarj.

2. 134 nieuwe kaarten

Whispers of the Old Gods heeft 134 nieuwe kaarten, waaronder de vier goden en vele van hun duistere volgelingen. Naast dat ze middels gold of echt geld verkrijgbaar zijn, kunnen de nieuwe kaarten ook middels Arcane Dust gecraft worden. Bij je eerste pack krijg je overigens standaard de legendary C'Thun en twee Beckoner of Evil-kaarten.

3. Standard is een nieuwe format

Standard maakt voor het eerst zijn opwachting. Je kunt daarbij alleen kiezen uit kaarten die in 2015 en 2016 zijn uitgebracht, gecombineerd met de Basic en Classic sets. Er komt een cyclus waarin elk voorjaar middels een uitbreiding nieuwe kaarten worden toegevoegd, maar waarin oude ook komen te vervallen. Curse of Naxxramas en Goblins vs Gnomes ontbreken dus in het Year of the Kraken. Standard is daarnaast alleen beschikbaar in Friendly Play, Casual Play en Ranked.

4. Wild vervangt het oude format

Wild is de naam van het oude format, zoals je Hearthstone eigenlijk altijd gespeeld hebt. In tegenstelling tot Standard kent Wild geen restricties. Alle kaarten en modi zijn dus beschikbaar.

5. Patch 5.0 de grootste update tot nu toe

De uitbreiding gaat hand in hand met een nieuwe update, die enkele dagen geleden al is uitgerold. Patch 5.0.0.12574 is de grootste die Blizzard Entertainment tot dusver heeft uitgebracht. Naast de hierboven genoemde punten vind je onder meer nieuwe card backs, Tavern Brawls, nerfs en bugfixes.


Nog eventjes tijd? Dit is ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Android, iOS, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties