Skip to main content

Hearthstone: Snel veel gold verdienen

Hearthstone: we vertellen je een aantal goede manieren om snel gold te verdienen zonder ook maar één cent echt geld uit te geven!

Hearthstone guide en tips - Snel veel gold verdienen in Hearthstone

De free-to-play kaartgame van Blizzard wordt online vrijwel unaniem geprezen, dus de kans is groot dat je de game ook eens wilt uitproberen. Maar hoe ga je het beste te werk? Om je op weg te helpen lees je in deze guide in ieder geval hoe je gold kan verdienen, want dat is waar Hearthstone uiteindelijk om draait.

Gold is de in-game valuta die je voor twee zaken wilt verdienen: entree betalen om in de Arena te spelen en om nieuwe pakketten kaarten van te kopen. En ja, die kun je ook kopen door er voor te betalen met echt geld. Maar als je de game zo gratis mogelijk wil houden, dan zijn er allerlei manieren om in-game gold te verdienen.

Speel online

Of je nu een quest probeert uit te spelen of een achievement probeert te behalen, je moet altijd online spelen. Tien goud voor elke drie keer winnen lijkt niet veel maar het gaat best snel. Daarnaast verdien je niets met het spelen tegen de AI.

De eerste fout die veel nieuwe spelers maken is offline spelen om zo alle basiskaarten voor de klasses vrij te spelen. Het is vaak intimiderend om tegen echte spelers te spelen maar het is de beste manier om nieuwe kaarten te verzamelen en goud te verdienen zodat je nieuwe spullen kunt kopen.

Daarnaast verdien je met online spelen meer experience dan tegen bots. En dan bestaat er nog steeds de kans dat je misschien toch een match wint zonder die hoge level kaarten. Er is geen enkele reden om bang te zijn voor het verlies want je zult niets verliezen. Er is geen enkel nadeel aan het spelen van Casual multiplayer games.

Als je het goud hebt is het handig om zo snel mogelijk de Arena te betreden. Arena wedstrijden tellen door voor je daily quests, achievements en je kunt ook nog eens goede prijzen winnen. Het is vrij prijzig om binnen te komen maar als je eenmaal wat ervaring ermee krijgt zul je meer geld geld verdienen dan je kunt uitgeven!

Behaal de achievements

Het is wellicht aanlokkelijk om zo snel mogelijk door de tutorial te spelen, de AI-tegenstanders over te slaan en rechtstreeks de Arena in te duiken. Maar als je zo veel mogelijk gold wil verdienen zonder er geld aan uit te geven, dan kun je beter even geduld hebben. De Arena is zeker spannend en vooral eerlijk, omdat beide spelers een willekeurig kaartendeck krijgen toebedeeld. Maar zelfs dan leg je waarschijnlijk snel het loodje tegen Arena-veteranen. Je mag één keer gratis de Arena in, en het zou zonde zijn als je dat zou verspillen in je onwetendheid!

Daarom focus je jezelf het beste eerste op het behalen van achievements. Ze zijn er niet voor niets! In totaal kun je zo 900 gratis gold verdienen. Je bent er wel een tijdje mee bezig, kijk maar:

Speel elke Hero vrij 100 gold
Win 100 rondes in elke willekeurige modus 300 gold
Win 1000 rondes in elke willekeurige modus 300 gold
Versla alle expert AI (computergestuurde tegenstanders) 100 gold
Verzamel elke kaart uit de Basic Set 100 gold
Verzamel elke kaart uit de Expert Set 100 gold

Als je alle achievements hebt vrijgespeeld, heb je naast de zuurverdiende centjes ondertussen ook de nodige ervaring achter de rug. Je hebt immers heel wat rondes gespeeld en zelfs gewonnen! Als je nu naar de Arena gaat, is de kans veel groter dat je kans maakt op de overwinning.

Doe de juiste quests

Het is moeilijk je nog een wereld voor te stellen zonder dagelijkse quests, en in Hearthstone: Heroes of Warcraft is dat niet anders. Niet zo gek eigenlijk, ze zitten immers ook in World of Warcraft. Waarom je ze doet? Op een slechte dag leveren ze je 40 gold op. Op een goede dag heb je zelfs kan op 100 gold. Probeer dus iedere dag Hearthstone te spelen en de quest die je voorgeschoteld krijgt te voltooien.

Toch is het zelden een goed idee om er blind in te gaan. Blizzard laat je namelijk elke dag de dagelijkse quest 're-rollen.' Dat houdt in dat de huidige quest plaats maakt voor een andere. Zo heb je misschien geluk en wissel je een moeilijke missie voor iets gemakkelijkers, maar je kan het ook gebruiken om meer winst te maken!

Ga naar de Arena

Waar je je geld uitgeeft is natuurlijk net zo belangrijk als waar je het verdient. Onze tip: verspil geen geld aan boosters maar reis af naar de Arena.

In de Arena neem je het op tegen spelers van gelijk niveau. Je kunt hier geen eigen deck gebruiken maar maakt keuze uit drie willekeurig geselecteerde helden en maakt daarna een deck met 90 willekeurig gekozen kaarten.

Dit houdt in dat elke speler in de Arena gelijke kansen heeft (als zij slimme keuzes hebben gemaakt). Een uitstapje in de Arena eindigt als je negen keer gewonnen hebt of drie keer verloren. Maar hoe vaak je ook verliest of wint je krijgt altijd een beloning. Die beloning kan bestaan uit booster packs, goud, dust of enkele kaarten.

Hoe meer je wint, des te hoger je beloning. Je hoeft maar vier tot zes keer te winnen om het je investering waard te maken.

Read this next