Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Hell Yeah!' ontwikkelaar Arkedo Studios opgeheven

Geen dode konijnen meer.

De Franse ontwikkelaar Arkedo Studios is opgedoekt. Het team was voornamelijk bekend vanwege Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit, een downloadbare actieplatformer voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Onlangs kwam er nog een smartphone en tablet spin-off uit, Hell Yeah! Pocket Inferno.

"Het bedrijf bestaat nog, maar er is niemand meer in dienst, en er zijn ook geen games meer in ontwikkeling," zegt Arkedo-baas Aurelien Regard op de blog van de studio. Er zijn nog wel twee onaangekondigde games onderweg, die al af waren.

Regard legt uit dat het besluit niets heeft te maken met de financiële situatie, maar dat het de studio niet lukte andere leuke projecten op te pikken. Arkedo besloot de stekker er uit te trekken voor het geld echt op was, zodat ze de huidige werknemers op fatsoenlijke termen konden loslaten.

"Weten wanneer te stoppen is belangrijk, en juist daardoor kunnen we nu nog op een civiele manier met elkaar omgaan, zelfs nu het feest is afgelopen" aldus Regard.

Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit werd gematigd positief ontvangen. Regard vertelt: "We hadden te weinig tijd en te weinig ervaring en dat was terug te zien in het product, maar ook daar hebben we van geleerd."

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties