Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hawken in december van de grond als free-to-play

Met voorafgaand een gesloten bèta.

Hawken, de indiegame die sinds z'n aankondiging begin vorig jaar bij het verschijnen van elke nieuwe trailer onze monden telkens iets verder deed openvallen, kreeg vandaag na een lange stilte eindelijk een launchdatum opgeplakt.

Vanaf twaalf december zal iedereen plaats kunnen nemen in de glimmende killerrobots om de voor tegenstanders doorgaande roestige boeltjes tot lachwekkende schroothoopjes te herleiden. Ons verging het lachen echter toen we lazen dat Hawken het free-to-playmodel zal gaan hanteren om geld in het laatje te brengen.

Ontwikkelaar Adhesive Games hoopt een stabiele community rond z'n game te verzamelen door de financiële drempel zo laag mogelijk te maken en er via het verkopen van extra wapens en armor alsnog wat aan te verdienen. Vergeef het ons, maar wij staan van nature eerder sceptisch tegenover competitieve free-to-playgames tot ons zwart op wit bevestigd werd dat betalende spelers geen competitieve voordelen krijgen. Aangezien League of Legends als inspiratie voor deze beslissing genoemd wordt, lijkt het er echter op dat we wat dat betreft op beide oren kunnen slapen.

Tot 12/12/12 -origineel, niet?- checken wij echter met plezier dagelijks onze mailbox in de hoop daar een toelatingsmail tot de gesloten bèta terug te vinden. Wanneer de bèta precies van start zal gaan of over hoeveel spelers het precies gaat, is nog niet geweten. Je inschrijven kan echter via deze link.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties