Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Haunted Chocolatier bevat NPC-relaties zoals in Stardew Valley

Chocoladen huwelijk.

Stardew Valley-bedenker Eric 'ConcernedApe' Barone heeft in een recent interview met VGKami nieuwe details onthuld over Haunted Chocolatier. Zo is het in zijn nieuwe game opnieuw mogelijk om relaties op te bouwen met NPC's.

ConcernedApe benadrukt wel dat het NPC-systeem nog volop in ontwikkeling is, en dat het eindresultaat dus enigszins anders kan zijn dan in Stardew Valley. Hoewel hij voor de ontwikkeling van zijn nieuwe game volledig vanaf nul is begonnen, verloopt het ontwikkelingsproces volgens ConcernedApe vlot.

In het interview heeft Barone het ook over de grootste uitdagingen bij het maken van Haunted Chocolatier: "een van de uitdagingen is dat een game zoals Haunted Chocolatier pas echt uitblinkt wanneer je alle onderdelen samenbrengt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een arcade game draait het hier allemaal om het grotere plaatje, de synergiën en de doelen."

Over de toekomst van Stardew Valley blijft Barone vaag. Hij belooft geen verdere updates, maar bevestigt voorlopig ook niet dat de ontwikkeling definitief is afgerond. "Ik denk dat er noodzakelijk nog zaken moeten worden toegevoegd, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering", aldus ConcernedApe.

Haunted Chocolatier werd enkele maanden terug aangekondigd. In de nieuwe game van Barone moet je een chocoladewinkel uitbaten in een spookdorp.

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties