Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Harry Potter: Wizards Unite - Gameplay, release en alles wat we weten

Tovenaarsvereniging.

Tovenaars aller landen, verenigt u! Na Pokémon is Harry Potter de volgende franchise die valt voor de lokroep van augmented reality. In Harry Potter: Wizards Unite ontmoet je via je smartphone allerlei figuren en wezens uit het Harry Potter-universum door de echte wereld te verkennen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Lees hieronder alles wat we voorlopig weten. Wands at the ready?

Cover image for YouTube videoHarry Potter: Wizards Unite | Coming 2019

Wizards Unite release

Harry Potter: Wizards Unite is officieel gelanceerd, maar mogelijk nog niet beschikbaar in de Nederlandse en Belgische App Stores. Als je de app nog niet in de Google Play Store of de iPhone App Store ziet staan, staat er op deze site een artikel hoe je Harry Potter: Wizards Unite moet downloaden en installeren op Android en iPhone.

Wizards Unite setting

In Wizards Unite zijn alle spelers lid van de Statute of Secrecy Task Force. Die neemt de taak op zich om alle uitingen van magie in de Muggle-wereld te onderdrukken, zodat de tovenaarswereld geheim blijft. Met Wizards Unite zoek je dus naar magische gebeurtenissen of Foundables, en dat via sporen of Traces. Je bevrijdt magische wezens of verslaat duistere krachten zoals Dementors en stuurt ze allemaal terug naar de magische kant van de werkelijkheid.

Wizards Unite setting - Als lid van de Statue of Secrecy Task Force zoek je naar magische wezens en objecten.

Wizards Unite gameplay

Spreuken zijn de belangrijkste feature in Wizards Unite. Die voer je uit door de vorm ervan te tekenen op het scherm. Elke spreuk verbruikt Spell Energy, die je vervolgens moet bijvullen door langs te gaan in virtuele herbergen voor een hapje en een drankje. Gaandeweg ontdek je ingrediënten om Potions te brouwen met verschillende werkingen. Sommige ingrediënten vind je in specifiek ontworpen virtuele Greenhouses. Daarnaast zijn er Portkeys over de wereld verspreid waarmee je naar bekende locaties uit de Harry Potter-wereld vliegt, zoals Ollivander's Wand Shop.

In tegenstelling tot in Pokémon Go zijn er geen teams in Wizards Unite. Elke speler neemt wel een bepaalde klasse aan, zoals de Auror, Magizoologist of Professor. Elke klasse heeft zijn eigen vaardigheden die in specifieke situaties van pas komen. Wizards Unite spoort je dus aan om in team de virtuele wereld te verkennen en de magische avonturen aan te gaan.

Wizards Unite gameplay - Teken de vorm van spreuken op je scherm en stuur magische objecten terug naar waar ze thuishoren.

Wizards Unite bèta

Android-gebruikers kunnen zich alvast inschrijven voor Wizards Unite via Google Play. Wanneer de game uitkomt, krijg je daarvan een melding. iOS-gebruikers moeten nog even wachten op die functie. Mogelijk komt er ook een bètatestperiode aan, want op de Play Store staat dat "je wellicht uitgenodigd wordt voor een vroegtijdige toegang tot de game". Ontwikkelaar Niantic heeft daarover echter niet concreet gecommuniceerd.

Wizards Unite bèta - Als er een bèta komt, dan kun je misschien al oefenen om een Auror of Professor te worden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Harry Potter: Wizards Unite

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties