Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Harry Potter: Wizards Unite downloaden en installeren op Android en iPhone

Op Android-smartphones en iPhones.

De augmented reality-game Harry Potter: Wizards Unite is vanaf nu in Australië beschikbaar. In de komende dagen wordt de game in andere landen uitgerold, dus normaliter moet je nog even wachten voordat je buiten met je toverstaf kunt spelen. Maar niet getreurd, beste tovenaar, want er zijn manieren om de game alsnog op je Android-smartphone of iPhone te installeren. Wij vertellen je precies hoe.

Eerst en vooral willen we erop wijzen dat de app zich nog in een testfase bevindt.

Dat houdt in dat het goed mogelijk is dat je tegen foutmeldingen oploopt, dat de game crasht of dat je geen verbinding met de servers kunt maken. In een testfase is dat echter een noodzakelijk kwaad en worden deze fouten mettertijd opgelost. Heb je weinig geduld voor een instabiele app, is het wellicht beter om te wachten totdat Harry Potter: Wizards Unite officieel in de Nederlandse en Belgische App Stores staat.

Android-smartphones

Harry Potter: Wizards Unite op een Android-toestel installeren is vrij eenvoudig.Je hebt alleen het APK-bestand van de game nodig. Het Harry Potter: Wizards Unite APK-bestand kun je hier met je smartphone downloaden.

Eens de download van het APK-bestand klaar is, klik je op 'Installeren'. Als je toestel je vraagt of je een bestand van een onbekende bron wilt uitvoeren, klik je op 'Ja'. Indien de beveiliging voor onbekende bronnen nog aan staat, wordt je eerst naar het instellingen menu gestuurd om de beveiliging uit te schakelen. De game wordt dan zoals een normale app geïnstalleerd. Ziezo, je bent klaar om de wereld van Harry Potter in AR te verkennen!

iPhones

Aangezien een iPhone je niet toelaat om onbekende bestanden te installeren, moet je Harry Potter: Wizards Unite wel via de App Store downloaden. Maar hoe doe je dat als de game nog niet uit is in Europa? Wel, je hebt toegang nodig tot de App Store van een land waar de app wel al beschikbaar is.

Je maakt dus een Australisch iOS-account aan. Daarmee log je in op de respectievelijke App Store. Je zult Harry Potter: Wizards Unite dan zien staan in de lijst met games. Gewoon downloaden en installeren, en je bent klaar. Hopelijk heb je je toverstaf en wandelschoenen al gepoetst!

Tip: een powerbank is geen overbodige luxe voor lange speelsessies. Daarmee kan je meerdere keren je smartphone opladen zonder terug naar huis te keren.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Harry Potter: Wizards Unite

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties