Skip to main content

Harry Potter MMO destijds gecanceld door EA

Onvoldoende vertrouwen in de franchise.

Electronic Arts heeft begin deze eeuw een Harry Potter MMO gecanceld omdat het bedrijf onvoldoende vertrouwen had in de IP. De wereld van Harry Potter zou volgens de uitgever niet lang genoeg interessant blijven.

Dat verhaal is naar boven gekomen in een interview van Twitch-streamer 'The Real Brandolorean' met Kim Salzer, EA's directeur product marketing van 2000 tot 2003. Salzer maakte de onthulling bij een vraag over games van EA die nooit zijn uitgekomen.

Bekijk op YouTube

"Dit was voor mij een belangrijke, omdat ik hier persoonlijk heel veel mee bezig was en omdat het zo'n grote naam is! We hadden al het onderzoek al gedaan en zelfs de bèta-versie was klaar. Het zou een combinatie van een offline en online ervaring worden", aldus Salzer

"We hadden alles zorgvuldig onderzocht en waren er zeker van dat het een succes zou worden. Maar toch heeft men de stekker eruit getrokken, omdat EA op dat moment grote veranderingen onderging en op dat moment gewoon niet genoeg vertrouwen had dat de IP voor een MMO lang genoeg populair zou blijven."

In 2000 kreeg EA de rechten voor Harry Potter, tot die in 2017 door Warner Bros werden overgenomen onder het label Portkey Games.

De volgende game van Portkey Games wordt Hogwarts Legacy, waar tot op de dag van vandaag heel veel mensen op wachten. Eerder dit jaar werd Hogwarts Legacy uitgesteld tot 2022, daarna hebben we niets meer van de game gehoord. Warner Bros heeft beloofd dat we in 2022 meer van de game gaan zien.

Artikel geschreven door Menno Burgers.

Read this next