Skip to main content

Harmonix start Kickstartercampagne nieuwe Amplitude

Ritmegame terug van weggeweest.

Ontwikkelaar Harmonix kondigt een nieuwe Amplitude-game aan. De opvolger van de gelijknamige muziekgame voor de PlayStation 2 komt uit op de PlayStation 3 en PlayStation 4. De studio financiert de titel door middel van een Kickstartercampagne.

Harmonix vraagt 775.000 dollar voor het ontwikkelen van de game. Het team bestaat deels uit de verantwoordelijken van de originele Amplitude. Met de kennis die het bedrijf heeft opgedaan met games als Rock Band, wordt er nu gewerkt aan een HD-versie van de game uit 2003.

De vraag naar een nieuwe Amplitude titel is de reden dat de studio begonnen is aan deze titel. "Met de geavanceerde technologie en de stappen die onze studio heeft genomen, geloven wij dat we Amplitude kunnen herbouwen voor de huidige consoles. We kunnen een mooiere ervaring dan ooit creëren en we willen dat leveren met een geüpdatete soundtrack, fantastische beelden en betere controle", meldt Harmonix op de Kickstarterpagina.

De game draait op 60 frames per seconde om alle timing vloeiend te laten verlopen. Harmonix vertelt ook dat de game een stevige moeilijkheidsgraad kent. "Zo moeilijk als Dark Souls, maar dan met muziek."

De release van Amplitude staat gepland voor juni 2015.

Bekijk op YouTube

Read this next