Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Warzone cheaters verbannen op hardwareniveau

Veelplegers opgepast.

Activision laat weten dat spelers die veelvuldig cheaten in Call of Duty: Warzone, een ban op hardwareniveau krijgen.

In een recente update waarin Activision over zijn anti-cheat initiatief bericht, heeft het bedrijf laten weten dat er meer dan 475.000 permabans zijn uitgedeeld. "We geven ook hardware bans aan veelvoudige cheaters. Dit is een belangrijke stap om ons tegen veelplegers te beschermen."

Veel cheaters maken constant nieuwe accounts aan om te blijven cheaten. Een hardware ban houdt in dat de computer volledig uit het spel verbannen wordt. Het is dan niet langer mogelijk om accounts aan te maken op dat systeem, en bestaande accounts mogen niet langer inloggen.

Ook houdt Activision een oogje op de zwarte markt, waar geregeld accounts tegen betaling worden aangeboden, alsook cheats worden verkocht. Via de zwarte markt kunnen cheaters ook gemakkelijk aan een nieuw account komen. "Onlangs hebben we 45.000 fraudulente accounts verbannen," aldus de uitgever.

Cheaten loont niet. Wat wel loont is het Call of Duty: Warzone Double XP weekend dat voor de lancering van het nieuwe seizoen gehouden wordt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops Cold War

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Call of Duty: Warzone

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties