Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hands-on: Gears of War Ultimate Edition Bèta speelt nog exact als vroeger

Party like it's 2006.

De remasters blijven maar komen. Na Halo: The Master Chief Collection is het nu de beurt aan Marcus Fenix om terug in de spotlight te staan. Met Gears of War: Ultimate Edition wordt de originele Gears of War uit 2006 opgewaardeerd naar 1080p en voorzien van een nieuw likje verf. Een multiplayerbèta is deze week beschikbaar voor alle Xbox Live Gold-leden.

De bèta geeft ontwikkelaar The Coalition de mogelijkheid om verschillende multiplayermaps en gamemodi uit te testen. Iedere dag kun je iets anders spelen. Het eerste beschikbare gametype is Team Deathmatch: een modus die pas geïntroduceerd werd in Gears of War 3. Ieder team heeft een beperkt aantal levens en wanneer die op zijn, eindigt de ronde. Het eerste team dat twee rondes wint, behaalt ook de uiteindelijke overwinning.

Gridlock in 2006...

Zoals in elke Gears-game speel je in teams van vier. Aan de ene kant heb je de soldaten van de Coalition of Ordered Governments, kortweg COG. Aan de andere kant staan de monsterlijke Locust. Je start met je Lancer machinegeweer met ingebouwde kettingzaag, je Gnasher shotgun en een rookgranaat. Sterkere wapens vind je op de grond, zoals de Longshot sniper rifle en de Boomshot rocket launcher. Het team dat die wapens eerst in handen krijgt, sleept meestal ook de winst in de wacht.

Je krijgt de keuze tussen Social en Ranked matches. In Social wordt er niet naar je vaardigheidsniveau gekeken en verdien je geen ervaringspunten. Ranked is voor wanneer je serieuzer bent en graag wat vooruitgang ziet. Je raakt snel in een match, maar de kans bestaat dat je in een potje belandt dat al op z'n einde loopt. Zo gebeurt het meer dan eens dat je in een verliezend team terechtkomt.

De netcode van de originele game lijkt ook intact te zijn: de schade die je aan vijanden aanricht, lijkt nog altijd even inconsistent als in 2006. Een shotgunduel eindigt meestal in het voordeel van de persoon met de snelste verbinding of met het meeste geluk.

... en Gridlock in 2015.

Verder speelt de game exact zoals in 2006. Je kunt nog altijd rollen, dekking zoeken en de Aknop indrukken doet je nog altijd laag gebukt sprinten in een typische roadie run. Je kunt ook nog altijd actief herladen om sneller terug strijdklaar te zijn en voor een korte schadeboost. De Gnasher shotgun is nog altijd hét go-to wapen. Hoofden ontploffen nog altijd even bevredigend als in de originele game.

Op grafisch vlak ziet Gears of War: Ultimate Edition er toch een beetje anders uit dan het origineel. Naast de logische upgrade naar 1080p heeft de game ook een herwerkt belichtingssysteem. Gridlock ziet er als eerste speelbare map veel helderder uit dan vroeger. Om je te helpen spelers van de omgeving te onderscheiden, krijgen ze een blauw of rood randje, afhankelijk van het team waartoe ze behoren.

Wil je de multiplayer van Gears of War ook (her)beleven, vraag dan je bètacodes aan op Gearsofwar.com. De bèta loopt nog tot 23 juni.

Gears of War: Ultimate Edition komt uit op 25 augustus voor de Xbox One. Een pc-versie volgt later.

Over de auteur

Kenneth De Muyt avatar

Kenneth De Muyt

Redacteur

Houdt van lange wandelingen op het strand, zonneschijn, explosies en mysterieuze tombes verkennen.

Reacties

More Previews

Meest recente artikelen