Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Halo: The Master Chief Collection komt naar pc

En bevat straks ook Halo: Reach.

Microsoft maakt bekend dat Halo: The Master Chief Collection later dit jaar ook op de pc uitkomt. De bundel met daarin alle Halo-delen tot deel 5 is straks verkrijgbaar via de Microsoft Store en Steam. Daarnaast is het de eerste keer dat Halo: Reach er deel van uitmaakt.

Sterker nog, Halo: Reach komt als eerste uit. De games lanceren niet allemaal tegelijk, maar in volgorde van verhaal. Reach is een prequel, daarna volgen Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST en Halo 4. De multiplayer van Reach is weldra gratis beschikbaar voor The Master Chief Collection-bezitters op de Xbox One. De singleplayer kost wel extra.

De games zijn tevens los van elkaar te koop en geoptimaliseerd voor pc. Zo is er uiteraard ondersteuning voor toetsenbord-en-muis, maar kun je ook je field-of-view (fov) aanpassen. Er is nog geen releasedatum genoemd.

343 Studios werkt ondertussen aan een nieuwe Halo-game met de naam Halo: Infinite. Daarvan gaan de geruchten dat de shooter RPG-elementen krijgt, in de stijl van Destiny en Anthem.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties