Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Halo: Reach gelekt

Oh oh's spaghetti-o's.

Microsoft's game van het najaar Halo: Reach is een maand voor de release gelekt. Een review-versie van het spel werd door het bedrijf op de officiële Xbox Live Marketplace gezet voor een prijs van 99999 MS Points. Journalisten kregen vervolgens een code om het spel gratis te downloaden en te spelen voor de officiële release van 14 september. Hackers hebben echter een manier rond Microsoft's beveiling gevonden en hebben het spel gratis en voor niets kunnen downloaden.

Developer Bungie raadt fans aan om spoilers te vermijden. "Het bediscussiëren van of linken naar informatie of spoilers over de campagne afkomstig van illegale bronnen, zoals illegaal verkregen kopieën van Halo: Reach, voordat het spel officieel uitgebracht is zal gezien worden als een lek en zal ook zo behandeld worden," zeiden de moderators van Bungie's forum. "Ons team doet hun best maar als je 100% spoilervrij wil blijven, is onze raad om fora over games uit de weg te gaan tot je het spel zelf uitgespeeld hebt."

Microsoft ondertussen zegt dat ze agressief bezig zijn met het lek in hun beveiliging te dichten.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties