Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Halo: Combat Evolved Anniversary vanaf nu speelbaar op de pc

Verrassing!

Microsoft heeft onverwacht Halo: Combat Evolved Anniversary toegevoegd aan Halo: The Master Chief Collection op de pc. Het is pas de tweede game die is toegevoegd aan het pakket, nadat eind vorig jaar Halo: Reach uitkwam.

De afgelopen maanden vonden er enkele bèta-tests voor Combat Evolved plaats, maar toch is het een verrassing dat de finale versie van de game zo snel beschikbaar is. De opgepoetste versie van de eerste Halo bevat onder andere een ontgrendelde framerate, FOV-opties en onderteuning voor 4K-resoluties.

Voorlopig ondersteunt de Anniversary-editie geen mods, wat wel het geval was voor de originele Halo op de pc. Ontwikkelaar 343 Industries benadrukt wel dat het zelfs zonder modding tools mogelijk is om bepaalde zaken aan te passen in de game, en dat er in de toekomst misschien betere ondersteuning voor mods komt.

Via Steam kun je Halo: Combat Evolved Anniversary afzonderlijk kopen voor 10 euro, of voor 40 euro als onderdeel van Halo: The Master Chief Collection. De game is daarnaast ook beschikbaar via de Xbox Game Pass. Later dit jaar voegt Microsoft ook nog Halo 2: Anniversary, Halo 3 en Halo 4 toe aan het pakket.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties