Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Halo 5: Guardians - Skulls gids

Alle Halo 5 Skulls locaties op een rij.

De Halo 5 Skulls zijn geheime collectibles die de game op unieke manieren veranderen. In deze gids tonen we je alle 13 Halo 5 Skulls locaties.

Ze zijn ondertussen een traditie in de Halo games geworden. Diehard fans pluizen elk hoekje van de game uit om ze te vinden. Met deze Halo 5 Skulls gids maken we het jullie alvast wat makkelijker.

Een overzicht van alle 13 Skulls:

SkulllEffectMissie
IWHBYDZeldzame dialogen komen vaker voorMission 1
Black EyeSchild regenereert niet tot je een vijand met een melee aanval uitschakeltMission 2
IronGeen revivesMission 3
BlindVerbegt HUD en first-person armen en wapenMission 5
ThunderstormVijandelijke abilities geupgradeMission 6
Grunt Birthday PartyVerrassing bij Grunt headshotMission 7
FogSchakelt Motion Sensor uitMission 7
MythicVerhoogt health vijandenMission 8
CatchVijanden houden van granatenMission 10
CowbellVersnelling van explosies verhoogtMission 12
TiltVijandelijke sterktes/zwakheden verhoogtMission 13
FamineWapens laten minder ammo vallenMission 14
Tough LuckExtra agressieve vijandenMission 15

IWHBYD Skull

De IWHBYD Skull vind je tijdens Mission 1 - Osiris. Deze Skull zorgt er voor dat je de zeldzame gevechtsdialogen vaker te horen krijgt.

Ga na je tweede gevecht met de Prometheans niet door de deur die je normaal volgt om de missie verder zetten. Spring op de klif naast het gebouw. Je vindt de Skull aan de rand van de afgrond.


Black Eye Skull

De Black Eye Skull vind je tijdens Mission 2 - Blue Team. Met deze Skull regenereert je schild niet, tot je een vijand met een melee aanval uitschakelt.

De Skull ligt bovenaan de linkse hoek van de Reactor Room verborgen. Om deze te bereiken, spring je eerst op het platform in het midden van de kamer. Vervolgens klim je op enkele kisten en beklim je vervolgens de pijpleiding boven je hoofd. Volg de pijp tot op het einde. Spring over de kleine kloof in de richting van het 'Keep Clear' teken. Breek het rooster in de vloer met een Ground Slam. In de rode kamer beneden vind je de Skull in de linkse hoek.


Iron Skull

De Iron Skull vind je tijdens missie 3 - Glassed, wanneer je deze op de Legendary moeilijkheidsgraad speelt. Deze Skull schakelt revives van je Fireteam uit.

Wanneer je op de Legendary moeilijkheidsgraad in de Scorpion tank kruipt rijd je daarna langzaam de heuvel op, tot je onder een rotsboog rijdt. Voor je verschijnt eerst een vrachtvliegtuig van achter een gebouw, deze wordt achtervolgd door een vijandig Phaeton gunship. Je moet de Phaeton uitschakelen met een welgemikt schot van je tank. Wanneer dit niet lukt kan je terugdraaien naar het vorige checkpoint, die krijg je normaal gezien net voor het schip verschijnt.

Wanneer je het schip raakt ontploft het en hoor je het geluid van de Grunt Birthday Party Skull. Dat betekent dat je de Iron Skull nu kan vinden. Er zijn drie plaatsen waar deze kan spawnen.

Niet ver van je huidige positie, tussen twee explosieve vaten aan de grote afscheiding.

Bovenop het gebouw waar je de Scorpion krijgt. Kruip op de cargo bovenaan het gebouw, de Skull kan zich tussen de containers bevinden.

In hetzelfde gebied als de laatste, bij een van de kleine grotten op het veld. Aan de achterkant vind je twee dozen die je uit de weg kan duwen om de Skull te vinden.


Blind Skull

De Blind Skull vind je tijdens Mission 5 - Unconfirmed. Deze Skull verbergt je HUD en first-person armen en wapen.

Wanneer je alle snipers en vijanden hebt uitgeschakeld, gaat er een deur open. Spring op het linkse platform bij de ingang. Spring op de kist en draai je om. Spring naar de richel tegen het plafond. Ga naar rechts en vervolgens links. De Skull ligt in een kleine grot.


Thunderstorm Skull

De Thunderstorm Skull vind je tijdens Mission 6 - Evacuation. Deze Skull geeft je vijanden een promotie.

Verspreid over het level bevinden zich vijf verkeerskegels. Deze moet je in twee minuten tijd alle vijf neerschieten. Iedere kegel ontploft met het geluid van de Grunt Birthday Party Skull. Daarna speel je het level verder, net voor je aan boord van je Pelican kan kruipen ligt de Skull voor je voeten.


Grunt Birthday Party Skull

De Grunt Birthday Party Skull vind je tijdens Mission 7 - Reunion. Deze Skull heeft een verrassing in petto wanneer je een Grunt met een headshot uitschakelt.

Ga naar het deel van de level waar je voor het eerste de Covenant tegenkomt. Spring echter niet naar beneden, maar neem de tunnel naar rechts. Blijf rechts aanhouden. Je ziet een Grunt zitten die een liedje aan het zingen is. Schop hem van de richel en de Skull verschijnt.


Fog Skull

De Fog Skull vind je tijdens Mission 7 - Reunion. Deze Skull schakelt je Motion Sensor uit.

De Skull bevindt zich helemaal aan het einde van de missie. Voor je de brug oversteekt, ga je naar rechts. Benader het Forerunner gebouw en raap de Skull aan het einde op.


Mythic Skull

De Mythic Skull vind je tijdens Mission 8 - Swords of Sanghelios. Deze Skull verhoogt de health van je vijanden.

Wanneer je bij de Hornet's Nest checkpoint komt, spring je op de pilaar aan je linkerkant. Draai je om en spring naar de volgende pilaar. Om het laatste platform te bereiken moet je Boosten, springen en vervolgens een Ground Slam uitvoeren. De Skull ligt hier voor je klaar.


Catch Skull

De Catch Skull vind je tijdens Mission 10 - Enemy Lines. Met deze Skull werpen je vijanden meer granaten.

Spring aan boord van je Phaeton en land bovenop de Kraken. Ren naar binnen tot je een landingsbaan voor Banshees bereikt. Er zijn er twee aan boord van de Kraken, zorg dat je op de landingsplek met een groene gang aan je linkerkant staat wanneer je naar buiten kijkt. Spring in een Banshee en vlieg naar de hoek van de kamer, daar wacht de Skull je op.


Cowbell Skull

De Cowbell Skull vind je tijdens Mission 12 - The Battle of Sunaion. Met deze Skull worden de effecten van explosies verhoogd. Needs more cowbell!

Wanneer je aan het laatste gevecht van het level komt zie je de Guardian voor je uit het water verrijzen. Ren voor de Warden Eternal verschijnt naar de afgrond en zoek naar een balk waarop je kan landen. Je vindt de Skull achter je.


Tilt Skull

De Tilt Skull vind je tijdens Mission 13 - Genesis. Met deze Skull worden de zwakke plekken en de weerstanden van je vijanden verhoogd.

Wanneer de Monitor de Light bridge activeert kom je oog in oog te staan met de Warden Eternal. Schakel hem uit en kruip daarna bovenop de hoogste rots in het gebied om de skull te vinden.


Famine Skull

De Famine Skull vind je tijdens Mission 14 - Genesis. Met deze Skull laten wapens minder ammo vallen.

Wanneer je voor het eerst The Warden trotseert, loop je hem snel voorbij. Ga door de tunnel van de plaats waar hij verschijnt. Blijf de tunnel volgen en de Skull ligt links op een platform.


Tough Luck Skull

De Tough Luck Skull vind je tijdens Mission 15 - Guardians. Met deze Skull zijn je vijanden agressiever dan ooit.

Loop op de ramp achter Gamma Core aan het einde van de missie. Klim op de rotsen aan de rechterkant en spring voorzichtig langs de richels in de richting van de gecrashte UNSC Pelican. De Skull ligt vlakbij.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties