Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Halo 5: Guardians krijgt Grifball modus

Hammertime!

Halo 5: Guardians krijgt deze maand de Grifball multiplayer modus. Dit laat multiplayer ontwikkelaar Max Grossman van 343 Industries in een blogpost weten.

Om de modus zo goed mogelijk te maken, schakelde de studio de hulp van Jeffrey 'Nokyard' Fischer in. "Hij weet alles over wat spelers belangrijk vinden in Grifball. Nokyard werkte samen met onze wapenontwikkelaar om de perfecte balans te vinden tussen de Gravity Hammer, het Energy Sword en de bom."

De game krijgt daarnaast de gamemodus Assault. Deze modus is een vernieuwde versie van Neutral Bomb Assault en maakt gebruik van dezelfde basisprincipes. In het midden van de map ligt een bom en spelers moeten deze vervolgens naar de vijandige basis brengen.

"In de oude games was het niet altijd leuk om de bomdrager te zijn. Daarom hebben we verschillende aanpassingen gemaakt om het leuker te maken. Zo is een slagaanval met de bal een instant kill en krijgt de drager een extra thrust."

De nieuwe modi komen deze maand als gratis update naar Halo 5: Guardians. Het is onbekend op welke datum dit precies is. De studio gaat in ieder geval tot juni 2016 door met het maken van nieuwe gratis content.

Halo 5: Guardians is verkrijgbaar op de Xbox One. Voor meer over de multiplayer lees je de Halo 5: Guardians multiplayer review van Kenneth.

Bekijk op YouTube

Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Read this next