Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Halo 4 multiplayer heeft perks

343 Studios wil ingrijpende veranderingen doorvoeren.

Op de Spring Showcase van Microsoft raakte bekend dat de multiplayer van Halo 4 perks zal hebben. Perks zijn al langer aanwezig in de multiplayer van Call of Duty en Battlefield maar het is een primeur voor de Halo-franchise. 343 Studios, de developer die de ontwikkeling van Halo-games overneemt van Bungie, wil de fans echter verzekeren dat het hiermee niet zomaar in de voetsporen van hun concurrenten volgt.

"Ik heb nooit voor Infinity Ward of Respawn gewerkt maar ik durf wedden dat ze jarenlang vragen hebben moeten beantwoorden over hoe hun multiplayer systeem vergeleken kon worden met Halo 2," zei franchise director Frank O'Connor tegen Eurogamer.net toen hem gevraagd werd of het allemaal niet wat veel op Call of Duty lijkt. "We achtervolgen niemand, deze verandering komt omdat we dat zelf willen."

"We nemen de veranderende gewoonten van de gamers heel serieus. Dus in plaats van Call of Duty of Battlefield slecht te imiteren gaan we ons eigen ding doen, iets redelijk origineel dat nog steeds volledig past in het Halo-universum. Halo is Call of Duty niet. [...] We proberen hetzelfde niet, zo simpel is het. We proberen iets anders, om onze game voorwaarts te duwen, en niet het hunne."

343 Studios is zich er zeer bewust van dat de verandering wel nog eens voor controverse zou kunnen zorgen bij de Halo-fans. "Ik verwacht een hele variëteit aan reacties," zei creative director Holmes. "Eén van de leuke dingen van Halo is dat we de mogelijkheid hebben om een heleboel verschillende speelstijlen te ondersteunen, waardoor we speelervaringen kunnen bieden die passen voor meerdere spelertypes."

"We hebben enorm veel respect voor Bungie en het universum dat ze gemaakt hebben, maar toch willen we onze eigen unieke visie op Halo bieden. Het gaat erom dat we een balans vinden zodat het toch nog Halo is maar tegelijkertijd ook nieuw aanvoelt."

Op de Spring Showcase liet Microsoft twee multiplayermaps zien van Halo 4, gecombineerd met korte gameplayfilmpjes. O'Connor waarschuwt echter dat wat ze toonden de meer conventionele kant van Halo 4 is. 343 Studios is van plan nog veel meer, en veel ingrijpendere veranderingen, door te voeren. De developer is er echter van overtuigd dat fans het positief zullen onthalen.

"Wat we vandaag lieten zien was echt traditioneel," zei O'Connor, "De meer revolutionaire dingen die we gaan doen zullen veel meer stof doen opwaaien, maar ik denk op een positieve manier. We hebben over alle veranderingen lang nagedacht."

Meer Halo 4 nieuws zullen we ongetwijfeld krijgen op de E3 beurs in juni.

De teaser waarmee Halo 4 vorig jaar werd aangekondigd.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties