Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Halo 4 is eerste deel van trilogie

343 Industries werkt aan Reclaimer Trilogie.

Op het Halo Fest onthulde 343 Industries de eerste details van Halo 4. De game wordt het eerste deel van de Reclaimer Trilogy. Het verhaal van de drie games zal een decennium overspannen.

Op het einde van Halo 3 (op Legendary) en aan het einde van de Halo 4 E3-trailer kregen wij al een voorproefje van een mysterieuze Forerunner-planeet. Op deze planeet zal de architectuur verschillend zijn van wat wij tot nu toe te zien kregen in het Halo-universum.

Art director Kenneth Scott: "Wij investeren heel wat tijd in de Forerunner, om terug wat meer in te spelen op het mysterieuze van het buitenaardse. De speler moet opnieuw het gevoel krijgen van ontdekking. Het is een hele opgave om dit voor elkaar te krijgen, aangezien gamers al tien jaar en vier games vertrouwd zijn met de Forerunner."

Creative director Josh Holmes: "De game speelt alvast als een Halo-game, maar bij bepaalde elementen nemen wij risico's en zorgen wij voor een evolutie in de gameplay. Het geheel moet fris aanvoelen. Het is een constante strijd tussen wat de kern van Halo is en toch genoeg nieuwe elementen toevoegen."

Er worden nog niet veel details vrijgegeven rond de verhaallijn, maar wel dat men Master Chief als persoon nog verder wil uitdiepen. Ook de relatie tussen hem en Cortona komt aan bod, maar men opteert er voor om niet verder in te gaan op de herkomst van Master Chief.

Momenteel werkt er een team van ongeveer tweehonderd man aan Halo 4. Meer informatie valt er nog te lezen op Eurogamer.net.

Master Chief teast ons voor Halo 4.

Halo 4 verschijnt in 2012 exclusief voor de X360.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen