Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Half-Life: Alyx mod maakt de game speelbaar zonder VR-bril

Bekijk het eens door een andere bril.

Enkele enthousiaste fans hebben een mod voor Half-Life: Alyx uitgebracht die het mogelijk maakt om de volledige game zonder VR-bril te spelen. Ook wie geen dergelijke bril heeft, kan vanaf nu dus aan de slag met de game dankzij de mod. Voorlopig moet je daarvoor wel nog heel wat instellingen manueel aanpassen.

De makers ontdekten eerder al dat Half-Life: Alyx een consolecommando bevat dat het mogelijk maakt om de game als een klassieke first-person shooter te speler. Tot nu toe kon met dat commando slechts een beperkt deel van de game op die manier worden gespeeld. De nieuwe mod breidt dat uit naar de volledige game.

Half-Life: Alyx kwam vorige maand uit. Het is de eerste game in de serie in dertien jaar tijd en meteen ook een van de echt grote VR-titels. Valve wrijft zich alvast in de handen. Dankzij Half-Life: Alyx is de verkoop van de Valve Index eind vorig jaar immers verdubbeld.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties