Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hackers bemachtigen gegevens van Europese League of Legends accounts

Financiële informatie werd gelukkig niet achterhaald.

Riot, ontwikkelaar van League Of Legends, zond eerder vandaag een mail naar al hun Europese spelers om hen te vragen hun wachtwoorden zo snel mogelijk te veranderen. Hackers zouden er namelijk in geslaagd zijn om persoonlijke gegevens te bemachtigen van een deel van de spelers die in een van de drie Europese databases zaten.

De mogelijke gegevens die hackers hebben kunnen bemachtigen zijn: e-mailadressen, de naam van het personage van de speler, wachtwoorden en in uitzonderlijke gevallen ook de echte namen van de spelers. Riot benadrukt wel dat de financiële informatie van de getroffen spelersgroep onaangetast is.

Het lek in de software van Riot waarlangs de hackers konden binnendringen is ondertussen wel al gedicht en de studio heeft ook extra personeel opgetrommeld om soortgelijke achterpoortjes te vinden en af te sluiten. De studio doet er dus alles aan om incidenten zoals deze in de toekomst te vermijden.

Het enige wat de spelers moeten doen is zo snel mogelijk hun wachtwoord veranderen. Riot benadrukt wel dat spelers een zo uniek mogelijk wachtwoord moeten nemen. Gebruik van hoofdletters, cijfers en speciale karakters wordt aangemoedigd. De lengte van het wachtwoord moet ook minstens acht karakters zijn. Riot haalde aan dat de huidige wachtwoorden vaak onvoldoende sterk zijn. Zo kwamen er bijvoorbeeld elf wachtwoorden boven water die elk door meer dan 10 000 spelers werden gebruikt. Meer dan 10 procent van alle wachtwoorden waren ook niet uniek. Een moeilijk wachtwoord zal een hacker misschien niet altijd stoppen, maar zal hem op zijn minst vertragen en het hem wat moeilijker maken.

Spelers die vandaag of morgen een e-mail ontvangen van Riot Games, weten dus wat hen te doen staat.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties