Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Guitar Hero 5

Vooralsnog weinig schokkende vernieuwingen.

Toen we naar de afspraak voor Guitar Hero 5 gingen, vroegen we ons af waarom Activision en Neversoft nu al met dit nieuwe deel kwamen. Nadat we onze afspraak afgerond hadden, hadden we het antwoord nog steeds niet op deze prangende vraag. Neversoft wist een paar leuke dingen te noemen, maar waarom nu al Guitar Hero 5?

Er was eens een tijd dat we uitkeken naar een nieuw deel van Guitar Hero. Dat was vlak voor en na de release van deel twee. Toen was Guitar Hero alles wat je nodig had in een muziekgame. Tegenwoordig zijn we blij wanneer er een maand geen Guitar Hero uitkomt.

Nu horen we je denken 'zo erg is het toch niet?'. Oh nee? Laten we eens kijken naar wat dit jaar aan nieuwe GH-titels uitgebracht is of nog moet worden. Guitar Hero: Metallica, Guitar Hero: Greatest Hits, Guitar Hero On Tour: Modern Hits, Guitar Hero 5 en in de VS nog Guitar Hero: Van Halen. Gaan we nog verder en tellen we alle Hero-games, dan moeten ook nog Band Hero en DJ Hero hieraan toegevoegd worden. En dan klagen mensen over The Sims!

Maar Guitar Hero 5. Wat brengt het, welke nieuwe features zijn er en zal hij het kopen waard zijn. Een moeilijke vraag waarop niet één juist antwoord is. Wanneer we kijken naar de tracklist kunnen we eigenlijk alleen maar concluderen dat Guitar Hero 5 het kopen waard zal zijn. The Rolling Stones, Rammstein, Dire Straits, Muse, Arctic Monkeys, Gorillaz, David Bowie, Nirvana, Blur en Stevie Wonder, om er maar een paar te noemen. Ohja, en Coldplay, maar of dat nou een reden is om een spel te kopen...

Guitar Hero 5 gaat meer de richting op van een partygame. Het spel moet overal en altijd speelbaar zijn met een groep. Het spel moet plezier uitstralen, niets meer en niets minder. Daarom introduceren wij nu de grootste vernieuwing voor Guitar Hero 5: iedereen kan, op elk gewenst moment en met elk willekeurig instrument in een liedje meespelen.

Op zich is dit natuurlijk heel erg fijn. Je hoeft niet te wachten dat een liedje is afgelopen, hoeft geen andere modus te selecteren en je kan eindelijk eens met vier gitaren (of vier drumstellen) tegelijk spelen. Het probleem is echter dat dít de grote feature is die van Guitar Hero 5 een hit moet maken. Dat de game goed gaat verkopen, daar twijfelen we niet aan, maar we zijn een beetje teleurgesteld in Neversoft dat we het hiermee moeten doen.

Voor de Xbox-bezitters onder ons is er nog wel meer leuk nieuws. Avatars kunnen gebruikt worden op het podium. De olijke mannetjes zullen, ondanks dat ze er niet thuis lijken te horen, een daverende show geven wanneer je ervoor kiest om ermee te spelen. Het is een leuke toevoeging, meer niet.

Reacties