Skip to main content

Guillermo del Toro wil niet langer meewerken aan games

"Elk project lijkt te mislukken."

Regisseur Guillermo del Toro wil niet langer meewerken aan games. Dat zegt hij in een interview naar aanleiding van de stopzetting van Silent Hills. Hij zegt dat elk project waaraan hij meewerkt lijkt te mislukken.

Del Toro werkte tot nu toe aan twee projecten mee. Silent Hills ontwikkelde hij samen met Metal Gear-bedenker Hideo Kojima. Enkele jaren daarvoor werd horrorgame InSane twee jaar lang ontwikkeld voor THQ, een uitgever die nu failliet is.

"Ik maakte een project bij THQ en THQ ging failliet. Ik werkte samen met Kojima en Konami besluit hem te ontslaan. Volgende keer ontploft er waarschijnlijk een huis of zoiets," zegt del Toro. "Daarom heb ik besloten om nooit nog mee te werken aan videogames."

Verder in het interview zegt del Toro wel dat hij blij is dat anderen zijn werk gebruiken als inspiratiebron en dat hij veel leert van Kojima als vriend.

Hoewel de ontwikkeling van Silent Hills werd stopgezet, werd promotieteaser P.T. wel uitgebracht. Uiteindelijk werd P.T. uit de PlayStation Store verwijderd door uitgever Konami. Carl en Nathan speelden P.T. om te zien hoe eng de demo echt was. Spoiler: héél erg eng.

Bekijk op YouTube

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Read this next