Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Guild Wars 2: Heart of Thorns blaast nieuw leven in guilds en classes

“Her goal, all along... was the dragon.”

Het twee en een half jaar oude Guild Wars 2 staat nog altijd fier overeind. Het eeuwig geroemde World of Warcraft is zeker een geduchte tegenstander, maar Guild Wars 2 heeft nog steeds een fanatieke groep Tyria-inwoners. Een hele prestatie als je bedenkt dat vele andere MMORPG's het in de tussentijd moesten ontgelden. Na twee ijzersterke seizoenen Living World-content is het nu toch echt tijd voor een uitbreiding. Met Guild Wars 2: Heart of Thorns wordt deze rol ingevuld.

Na de vernietiging van het veelgeprezene Lion's Arch is iedereen in rep en roer. Waar haalt ArenaNet het lef vandaan om onze mooie stad tot de grond gelijk te maken? Een leegte en klaagzang blijven achter. De aanval van Scarlet Briar is deels afgeslagen, maar met haar laatste adem werpt ze een schaduw over Tyria. Het luide gebrul van een Elder Dragon is overal hoorbaar. In het westen bij Magus Falls is een nieuwe dreiging op komst.

Guild Wars 2: Heart of Thorns gaat verder waar seizoen 2 eindigde. Door de leylijn aan te tasten heeft Scarlet het dutje van de Elder Dragon Mordremoth verstoord. Sindsdien teistert de draak het aardoppervlak met zijn onwerkelijke krachten. Locaties Fort Salma en Concordia hebben het al moeten ontgelden en zelfs de sylvari zijn niet veilig voor Mordremoths corruptie.

Dit doet hij vanuit het hart van de jungle. In Heart of Thorns is The Heart of Maguuma de nieuwe regio die je betreedt. Opmerkelijk is de verticaliteit binnen de nieuwe gebieden. Naast het aardoppervlak van de jungle, vecht je ook ondergronds en in de lucht. Dit gebeurt niet alleen via de bekende weg, maar ook via Outposts. Deze nederzettingen moet je beschermen tegen de volgelingen van Mordremoth. Zodra de kust veilig is, geven de NPC's een constante stroom aan evenementen en beloningen.

Om spelers van level 80 bezig te houden zijn er ook uitdagingen in de vorm van Adventures. Ieder avontuur eist het uiterste van je vaardigheden. Zo moet je bijvoorbeeld binnen twee minuten zo veel mogelijk insecten of twijgen verzamelen. Vervolgens wordt alles bijgehouden op een ranglijst, waarop je met je records pronkt. Aan je vrienden en leden van je gilde de taak om dit te verbeteren. Elk avontuur kun je tevens opnieuw spelen.

Je hoeft dit niet met één van je bestaande personages te doen. Met Heart of Thorns introduceert ArenaNet een nieuw beroep, de Revenant. Met het kanaliseren van de Mist is de Revenant niet aardsgezind. Gewapend met botte wapens en Heavy Armor maak je gebruik van eeuwenoude krachten die afkomstig zijn van legendarische strijders. Met de Legendary Dwarf Stance doe je een beroep op de krachten van Jalis Ironhammer. Met rondvliegende hamers en stenen bepantsering als gevolg.

De Legendary Demon Stance is spectaculair door het weghalen van negatieve condities en een demonische transformatie, terwijl de Legendary Centaur Stance de krachten van Ventari oproept. Hiermee maak je handig gebruik van defensieve vaardigheden, waardoor je kans op overleving groter wordt. Net zoals de Elementalist en Engineer heb je alleen de beschikking over één wapenset, waardoor je dus in het heetst van de strijd enkel tussen twee houdingen wisselt.

Ook bestaande beroepen worden door ArenaNet onder handen genomen. Met de komst van Elite Specializations heb je toegang tot nieuwe vaardigheden en wapens. Als Ranger heb je dan met de Druid-specialisatie de beschikking over de staf. Het manipuleren van flora krijgt daardoor een hele andere wending. Met de Dragonhunter-specialisatie krijg je als Guardian dankzij vleugels meer mobiliteit. Met pijl en boog is de Guardian zowel dichtbij als veraf een ware grootmacht.

Door de Chronomancer-specialisatie van de Mesmer manipuleer je de tijd. Met goed gebruik van je schild blokkeer je vijandige projectielen en bevries je vijanden in de tijd. De Reaper-specialisatie van de Necromancer doet je in de huid van de dood kruipen. Met enkele zwiepen van je zeis zaai je dood en verderf. Uiteindelijk krijgt ieder beroep een Elite Specialization. Zo heb je weer een reden om op je gepensioneerde Thief of Warrior te spelen.

Naast al het geweld is er de gelegenheid om tot rust te komen in je Guild Hall. In Heart of Thorns zijn meerdere Guild Halls in de begroeide jungle verstopt. Met je gilde kan je een locatie claimen en daar je Guild Hall opbouwen. In deze thuishaven heeft je gilde de keuze om evenementen en missies te organiseren. Daarnaast maken Guild Teams hun opwachting. Tezamen met je gilde strijd je in Conquest en Stronghold om de beste Guild van de wereld te worden. Het doet herinneren aan de hoogtijdagen van de Battle Isles in Guild Wars.

Met Guild Wars 2 zijn de gildes in de vergetelheid geraakt. ArenaNet belooft met deze uitbreiding dat dit verleden tijd is. Niet alleen de gildes krijgen een schoonheidsbehandeling, ook de bestaande beroepen moeten eraan geloven. Bovendien brengt de nieuwe klasse een breed scala aan mogelijkheden met zich mee. Het is enkel afwachten hoe het nieuwe gebied en de daarbij behorende Outposts uit de verf komen. Een ding is zeker; met Guild Wars 2: Heart of Thorns in het vooruitzicht staan de inwoners van Tyria aan de vooravond van een grote omwenteling.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties