Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Guerilla Games: Budgetten blijven groeien

Show me the money!

Guerilla Games' hoofdproducer Steven Ter Heide heeft aan GI gezegd dat de budgetten voor games zullen blijven stijgen. Hij zei dit als antwoord op eerdere stellingen van EA Partners baas David DeMartini.

"Ik weet niet waar de budgetten naar toe gaan, maar ze zullen waarschijnlijk blijven rijzen voor de eerstvolgende paar jaar, want de hoeveelheid zaken die je in een game moet steken, de hoeveelheid zaken die het publiek verwacht, blijft ook groeien. Ik zie het niet stagneren - beide spectrums zullen blijven groeien, van top naar bodem," zei Ter Heide op de EG Expo.

Hij stelde ook voor dat beginnende studio's meer risico's moesten nemen en "er gewoon voor gaan".

"Het is zeer verleidelijk om klein te starten en te werken aan kleiner games om zo traag te groeien, maar je moet een einddoel in zicht hebben en zeggen 'hoe geraak ik daar, welke stappen moet ik ondernemen, hoe bouw ik mijn engine, hoe maak ik mijn technologische posities, wat is mijn artistieke visie, wat soort talent moet ik aantrekken?"

Guerilla is momenteel bezig Killzone 3 aan het afwerken en de game zou ergens februari volgend jaar in de schappen moeten verschijnen. Daarna zal het beginnen werken aan een gloednieuwe IP: iets waarover Ter Heide zegt dat de studio "nog geen tijd heeft gehad om over na te denken."

Getagged als
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties