Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA Online-spelers rapporteren corrupte savegames

UPDATE: Patch vandaag uit voor PlayStation 3 en Xbox 360.

UPDATE 3: Rockstar brengt een patch uit die het probleem omtrent het verliezen van voortgang oplost. Deze is al te downloaden op de PlayStation 3, en verschijnt 'uiterlijk vandaag nog' op de Xbox 360. Het verlies van gekochte voertuigen na een foutieve save is nog niet opgelost, en komt nog voor in zeer specifieke gevallen. Daarvoor wordt nog een oplossing gevonden, aldus de ontwikkelaar.

Ook onderzoekt de studio nog hoe spelers die voortgang zijn kwijtgeraakt, dat weer terug kunnen krijgen. De patch van vandaag lost meer bugs op in GTA Online. Een volledig overzicht daarvan vind je op de website van Rockstar.

UPDATE 2: Rockstar meldt dat connectieproblemen veelal onder controle zijn. Nu wordt er nog gewerkt aan het aanpakken van verloren voortgang. Tot die tijd geeft de ontwikkelaar tips om het verlies van personages, voorwerpen en geld tegen te gaan.

Bij de boodschap 'Rockstar Cloud Servers are unavailable' kies je beter niet voor de Retry-optie. Daarmee riskeer je het verlies van karakterdata. Keer in dit geval terug naar de verhaalmodus van Grand Theft Auto V en probeer via het pauzemenu opnieuw online te geraken.

Daarnaast zegt de studio dat je GTA Online het beste kan afsluiten door op pauze te drukken en van daaruit eerst terug te keren naar de verhaalmodus. Daardoor wordt er een save gedaan en weet je zeker dat je progressie behouden blijft. Heb je net voorwerpen gekocht of veranderingen gedaan en sluit je de game af via het consolemenu of door de spelcomputer uit te zetten, dan riskeer je daarmee ook verlies van data.

UPDATE 1: Rockstar hoopt vandaag een patch uit te brengen die 'veelvoorkomende problemen met GTA Online' oplost. Dat laat de ontwikkelaar weten op de eigen blog, waar een lijst met foutmeldingen is te lezen.

Ondertussen heeft Rockstar de in-game microtransactieshop gesloten. In GTA Online kun je normaal gesproken in-game geld kopen in ruil voor echte centen, maar die mogelijkheid is er pas weer zodra het online gedeelte van Grand Theft Auto V naar behoren werkt

ORIGINEEL: Grand Theft Auto Online-spelers rapporteren op verschillende websites over problemen, nadat Rockstar gister de gratis update beschikbaar stelde op de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Gamejournalist Chris Schilling plaatst als eerste een tweet, waarin hij meldt dat zijn singleplayer savefile corrupt is geraakt na het spelen van GTA Online. Onder andere op gamesforum NeoGAF, en het ondersteuningsforum van Rockstar zelf zijn soortgelijke verhalen te lezen.

Zo verliezen sommige spelers geld en wapens, kunnen ze niet meer tussen personages wisselen, zijn missies niet meer beschikbaar of zijn ze ineens een stuk verder in het verhaal van de game dan voorheen.

Daarnaast zijn er problemen met de verbinding. Ondanks de voorziene topdrukte op de dag van lancering, worden er veel foutmeldingen gemeld. Deze lees je terug op de website van Rockstar, waar de ontwikkelaar tevens aangeeft te werken aan een oplossing.

Op andere fronten zorgt de update juist voor een stabielere game. Naast de toevoeging van GTA Online zijn er bugs uit Grand Theft Auto V gehaald. Zo verdwijnen onder andere voertuigen niet meer op mysterieuze wijze uit je garage.

Wil je geen cheats gebruiken maar wil je liever een 100 percent completion rate voor GTA 5? Of ben je het spoor tijdens een missie helemaal kwijt? Bekijk dan zeker onze GTA 5 guide en tips voor PS3 en Xbox 360 want daar vind je alles wat je nodig hebt! Speel je wel graag met cheats? Bekijk dan ons overzicht van GTA 5 cheats voor geld, wapens en auto's.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties